Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Πρόεδρος ΟΛΜΕ στα Παραπολιτικά 90,1 για διαδικτυακά μαθήματα: Υπάρχουν ψηφιακές εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη ζωή των συναδέλφων ευκολότερη video

 

 «Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις εξαγγελίες του υπουργού γιατί δεν γνωρίζουμε τι θέλει ο υπουργός να κάνει. Η σύγχρονη έρευνα έχει δείξει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πετυχαίνει όταν έχει να κάνει με ενηλίκους, δηλαδή με ανθρώπους που είναι πάνω από 17-18», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, με αφορμή τις εξαγγελίες για διαδικτυακά μαθήματα για τους μαθητές των ακριτικών και ορεινών

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΟΛΜΕ στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή τις εξαγγελίες για διαδικτυακά μαθήματα για τους μαθητές των ακριτικών και ορεινών περιοχών:

Ν.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις εξαγγελίες του υπουργού γιατί δεν γνωρίζουμε τι θέλει ο υπουργός να κάνει. Μπορούν να υπάρχουν ψηφιακές εφαρμογές που να κάνουν τη ζωή ευκολότερη των συναδέλφων.

Ν.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Έχουμε προτάσεις για την ψηφιοποίηση του σχολείου, θα είναι θετικό το να πάμε σε αυτή την κατεύθυνση, με την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας έτσι ώστε να αποθηκεύονται τα δεδομένα για να μη χαθούν και από την άλλη περίπτωση να καταργηθεί η χειρόγραφη διαδικασία.

Για το ψηφιακό φροντιστήριο:

Ν.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Η σύγχρονη έρευνα έχει δείξει ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πετυχαίνει όταν έχει να κάνει με ενηλίκους, δηλαδή με ανθρώπους που είναι πάνω από 17-18. Η περίπτωση με τα Webex απέτυχε, απλά καλύψαμε ένα κενό με την πανδημία γιατί κάτι έπρεπε να κάνουμε, αλλά υπήρχαν μαθητές που είχαν ανοιχτές τις κάμερες και έπαιζαν ηλεκτρονικά ή κοιμόντουσαν, δεν μπορούσαμε να τους ελέγξουμε. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος μαθητών λόγω της κρίσης που εξακολουθεί να μαστίζει την ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να έχει τα χρήματα για να κάνει φροντιστήρια. Εμείς είμαστε εναντίον της παραπαιδείας αλλά δυστυχώς το εκπαιδευτικό σύστημα είναι τόσο απαιτητικό, ιδιαίτερα στο επίπεδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αναγκάζονται οι περισσότεροι μαθητές να καταφύγουν στην παραπαιδεία, υπό αυτή την έννοια μαθητής ο οποίος έχει τη διάθεση να παρακολουθήσει ηλεκτρονικά μαθήματα σαφέστατα θα βοηθηθεί.

Για το νέο ποινολόγιο:

Ν.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: Θα εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά, περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει. Όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα που είναι γάγγραινα, εμείς ως Ομοσπονδία είμαστε απόλυτοι ότι πρέπει να παταχθεί η χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσο εξευτελισμού των αδύναμων μαθητών. Έχει καταντήσει το κινητό τηλέφωνο να είναι «όπλο» στα χέρια ομάδας μαθητών που επιδιώκουν να εξευτελίσουν συμμαθητές τους που είναι αδύναμοι ή έχουν κάποια ιδιαιτερότητα. Αυτόν τον εξευτελισμό δυστυχώς υφίστανται και ορισμένοι συνάδελφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου