Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Δραστικό φρένο έβαλε η βάση στις μετεγγραφές φοιτητών

 


ΔΡΑΣΤΙΚΟΣ καταγράφεται ο περιορισμός των μετεγγραφών στους φοιτητές φέτος σε σχέση µε τα προηγούμενα χρόνια. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, µε τη διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινάει από σήμερα και για διάστημα 30 ηµερών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://transfer.it.minedu.gov.gr. 

Πέρσι θεσπίστηκε η βάση μετεγγραφής, η οποία έβαλε φρένο στη μεταφορά θέσης, καθώς πλέον ο ενδιαφερόμενος φοιτητής θα έπρεπε να έχει επιδόσεις που είναι χαμηλότερες έως 2.750 µόρια από τη βάση εισαγωγής τού τμήματος που διεκδικεί. Φέτος, αυστηροποιήθηκε περαιτέρω η αντιστοίχιση τμημάτων, µε παραπάνω τμήματα που δεν έδιναν τη δυνατότητα μετεγγραφής, µε αποτέλεσµα να περικοπεί µέσα σε δύο χρόνια, ακόμα και κατά 50%, ο αριθμός των αιτήσεων. Ειδικότερα, φέτος υπεβλήθησαν 5.228 αιτήµατα μεταφοράς θέσης βάσει οικονοµικών και κοινωνικών κριτηρίων και 1 .465 αιτήµατα από αδελφούς προπτυχιακούς φοιτητές. Συνολικά, περίπου 5.600 φοιτητές έλαβαν μετεγγραφή, εκ των οποίων οι περίπου 4.000 µε βάση οικονοµικά και κοινωνικά κριτήρια και οι 1 .400 ως αδελφοί προπτυχιακοί φοιτητές. 

Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια οι αιτήσεις έφταναν ακόμα και τις 1 4.000, εκ των οποίων πάνω από 9.000 εγκρίνονταν, ενώ πέρσι, κατά την πρώτη εφαρμογή της βάσης μετεγγραφής, ο αριθμός των αιτήσεων έπεσε στις 9.000 συνολικά. 

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου