Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη

 

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, δεκάδες σχολεία σε πολλές περιοχές τις χώρας λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Σε ορισμένες περιοχές ανακοινώθηκε ότι οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, δηλαδή 2:10 μ.μ. με 4:30 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία και 2:10 μ.μ. με 5:20 μ.μ. για τα δημοτικά σχολεία.

Ανατολική Μακεδονία Θράκη

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, παρατείνεται και για αύριο η διακοπή δια ζώσης των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ενώ από Τετάρτη ο κάθε Δήμος θα αποφαίνεται για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

Αττική   

Κλειστές θα παραμείνουν έως και την Τετάρτη (17 Φεβρουαρίου) οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής. Η κατάσταση θα επανεξεταστεί για ενδεχόμενη παράταση.

Πελοπόννησος

Κλειστά θα μείνουν και την Τρίτη τα σχολεία σε Ναύπλιο, Άργος, Τρίπολη, Σπάρτη, Κόρινθο, Βόρεια Κυνουρία, Γορτυνία, Ευρώτα, Μονεμβασιά, Ελαφόνησο, Σικυώνα, Ξυλόκαστρο/Ευρωστίνη, Βέλο – Βόχα, Λουτράκι – Άγιοι Θεόδωροι – Περαχώρα.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα μείνουν και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Κλειστοί  επίσης θα παραμείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί. Ενώ για την Τετάρτη δεν θα ληφθεί ενιαία απόφαση από την Περιφέρεια αλλά αποφάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή.

Βέροια

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και όλων των Σχολικών Μονάδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Ειδικής Αγωγής) του Δήμου Βέροιας για την Τρίτη, λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δυτική Μακεδονία

Λόγω ολικού παγετού που επικρατεί στη Δυτική Μακεδονία, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις περιοχές:

  • Κοζάνης
  • Φλώρινας
  • Καστοριάς
  • Γρεβενών

τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αύριο, Τρίτη, θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Καρδίτσα

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής, την Τρίτη  τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Μαγνησία, Δήμος Βόλου και Σποράδες

Κλειστά θα είναι και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Βόλου, αφού οι καιρικές συνθήκες λόγω του χιονιά και του παγετού είναι πολύ δύσκολες, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους διδάσκοντες σε όλο τον μητροπολιτικό Βόλο.Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία και στην υπόλοιπη Μαγνησία με αποφάσεις των δημάρχων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου

Επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα νησιά των Σποράδων, δηλαδή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, αφού εξακολουθούν τα νησιά να μην ηλεκτροδοτούνται για περισσότερες από 24 ώρες, λόγω της μεγάλης ζημιάς στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.

Στερεά Ελλάδα

Οι σχολικές μονάδες των Δήμων Καμένων Βούρλων, Δομοκού, Μακρακώμης και Στυλίδας θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη 16/02/2021.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρπενησίου μετά από απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστές τ  την Τρίτη 16.02.2021.

Με απόφαση των Δημάρχων Δελφών και Δωρίδας  γίνεται λόγω καιρικών συνθηκών αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την   Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 .

Ιόνιο

Κλειστές θα παραμείνουν την Τρίτη 16/02/2021 οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Περιφερειακή Ενότητας Κέρκυρας, λόγω κακοκαιρίας.

Κλειστές οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστές την Τρίτη 16/02/2021.

Εύβοια

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου, έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021. Η διακοπή λειτουργίας είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινούνται στα Ειδικά Σχολεία από όμορους Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές.

Κρήτη

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου έως την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Αιγαίο

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στον Δήμο Χίου καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στη Σάμο, Λέσβο και τη Λήμνο έως και την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου