Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Η ΟΛΜΕ ζητά λιγότερους μαθητές στις τάξεις

ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό των σχολικών μονάδων να βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και τις συζητήσεις των ειδικών να μην έχουν καταλήξει σε εισηγήσεις για το μέλλον των σχολείων τις επόμενες εβδομάδες, η ΟΛΜΕ επανέρχεται στο αίτημά της από τον Σεπτέμβρη του 2020 για δημιουργία ολιγομελών τμημάτων με 1 5 μαθητές στις σχολικές μονάδες.

Έρευνα του ΚΕΜΕΤΕ, του Κέντρου Μελέτης και Τεκμηρίωσης της εκπαιδευτικής ομοσπονδίας, παρουσιάζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 63% των μαθητών πανελλαδικά φοιτούν σε τμήματα των 22-27 μαθητών, ποσοστό που στην Αττική ανεβαίνει στο 67%, με την έρευνα να αναφέρει ότι το 96% των μαθητών πανελλαδικά φοιτούν σε τμήματα με πάνω από 1 7 μαθητές, ενώ στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό είναι 99%.

Το υπουργείο

Η έρευνα καταλήγει ότι, αν το υπουργείο Παιδείας είχε εκπονήσει κάποιο σχέδιο αξιοποίησης αιθουσών, τέσσερις στους δέκα μαθητές θα φοιτούσαν σε ολιγομελή τμήματα των 1 5 ατόμων. Σημειώνεται, πάντως, πως οι ειδικοί, σε αρκετές δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν υποστηρίξει ότι τα σχολεία, με τα υπάρχοντα μέτρα, έχουν αποδειχθεί ασφαλή και τα στοιχεία καταγράφουν χαμηλή μεταδοτικότητα εντός των σχολικών αιθουσών. Κατά τη λειτουργία των σχολείων έκλεισαν τμήματα και ολόκληρες σχολικές μονάδες λόγω του εντοπισμού κρουσμάτων, με το ποσοστό να μην ξεπερνάει όμως το 0,6% του συνόλου των σχολικών μονάδων εν λειτουργία.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου