Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Ζέττα Μακρή Υφυπουργός Παιδείας: Στην επανεξέταση του ζητήματος των απουσιών των μαθητών και μαθητριών στα γυμνάσια και τα λύκεια, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας

 

Στην επανεξέταση του ζητήματος των απουσιών των μαθητών και μαθητριών στα γυμνάσια και τα λύκεια, που προέκυψαν λόγω των τεχνικών προβλημάτων στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

 

Μετά τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες αρκετών εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανέφεραν ότι πολλοί μαθητές είχαν χάσει ώρες μαθημάτων εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στην πλατφόρμα, το υπουργείο εξέδωσε νέα εγκύκλιο, με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα των απουσιών και της βαθμολόγησης. Η εγκύκλιος, η οποία φέρει την υπογραφή της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, αναφέρει πως η καταχώριση των απουσιών θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξεταστεί κατά το τέλος του β' τετραμήνου. Εξηγώντας περαιτέρω το περιεχόμενό της η κυρία Μακρή είπε χθες σε πρωινή εκπομπή:

 

 «Ο χαρακτηρισμός της φοίτησης, αν είναι επαρκής ή όχι η φοίτηση, θα κριθεί στο τέλος του β' τετραμήνου από το υπουργείο», είπε και τόνισε ότι θα γίνει με γνώση των δεδομένων και ευαισθησία.

 

Το υπουργείο αναγνωρίζει ότι παρουσιάστηκαν τεχνικά προβλήματα κατά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης και δεσμεύεται με την εγκύκλιο ότι θα επανεξετάσει τις απουσίες των μαθητών.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές αντιμετώπισαν αξεπέραστα, πολλές φορές, προβλήματα κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, όπως αδυναμία σύνδεσης και πρόσβασης στην πλατφόρμα, ενώ ανάλογα θέματα παρουσιάζονταν και σε πολλούς δασκάλους και καθηγητές, με αποτέλεσμα να χάνονται ώρες μαθημάτων.

 

Για το θέμα της βαθμολόγησης η εγκύκλιος επισημαίνει πως «για μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα ώρες δύναται να μην κατατεθεί βαθμολογία αν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών».

 

Τα γυμνάσια και τα λύκεια ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους τη Δευτέρα, έπειτα από σχεδόν δυόμισι μήνες. Στις «κόκκινες» περιοχές, έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, θα λειτουργήσουν μόνο τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια. Σε όλα τα σχολεία θα ισχύουν όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που εφαρμόζονται στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, μεταξύ άλλων η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η χρήση αντισηπτικών, τα διαφορετικά διαλείμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου