Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Προσοχή με τα σχολεία

 ΤΑΞΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ωρα καταγράφονται αυξητικές τάσεις στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς. Βλέπουμε δηλαδή ότι το ιικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο και για το λόγο αυτό οι επιστήμονες εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με τη λειτουργία οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

 

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ εξάλλου ότι η εικόνα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Δημοτικών Σχολείων θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς και ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα καθυστερεί λόγω αδυναμίας των εταιριών να παραδώσουν εγκαίρως τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίων στην Ευρώπη, είναι λογικό να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και μεταξύ των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

 

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ και ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν χρειαστεί π κυβέρνηση θα προσαρμόσει τη στρατηγική της. Τον προβληματισμό του για τπν κατάσταση ειδικά στην Αττική εξέφρασε χθες και ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση πολύ προσεκτικά εξετάζει τα δεδομένα και βάζει πάνω απ' όλα την υγεία των πολιτών». Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο και να αναθεωρηθούν ειλημμένες αποφάσεις για το άνοιγμα δραστηριοτήτων, αλλά και να ανασταλεί ξανά η λειτουργία άλλων που έχει ήδη ξεκινήσει.

 

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Δευτέρα έχει ανακοινωθεί ότι θα ανοίξουν και πάλι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τπς χώρας. Και αυτό είναι ορθό, από τη στιγμή που οι μαθητές αυτοί βρίσκονται σχεδόν τρεις μήνες μακριά από τις φυσικές τους τάξεις και είναι διαφορετικό πράγμα η διά ζώσης διδασκαλία από την τηλεκπαίδευση, όσο επιτυχημένα και αν πράγματι διεξάγεται.

 

ΟΜΩΣ και το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει με σίγουρα και προσεκτικά βήματα. Δεν χάλασε ο κόσμος εάν μετατεθεί μία - δύο εβδομάδες αργότερα εάν συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων. Βλέπουμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου η μία μετά την άλλη οι χώρες ανακοινώνουν αυστηρότερα lockdown με κλείσιμο σχολείων τουλάχιστον έως τα μέσα Μαρτίου. Βεβαίως, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου