Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Τι ισχύει για τη μετακίνηση φοιτητών εκτός νομού

 

Τρία 24ωρα θα έχουν στη διάθεσή τους όσοι φοιτητές σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους και επιθυμούν να απελευθερώσουν τα διαμερίσματα τα οποία νοικιάζουν και να μεταφέρουν την οικοσκευή τους, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες, με την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα πανεπιστήμια λειτουργούν μετηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από την οικεία τους να έχουν επιστρέψει στην οικογενειακή εστία. Ως εκ τούτου, για πολλά νοικοκυριά αποτελεί σημαντική εξοικονόμηση η απελευθέρωση των διαμερισμάτων που έχουν μισθώσει τα παιδιά τους για τις σπουδές τους.

 

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, οι φοιτητές μπορούν να μετακινηθούν, συνοδεία ενός ακόμα ατόμου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει το Τμήμα όπου μισθώνουν ακίνητο, προς σκοπό μεταφοράς οικοσκευής ύστερα από λύση της σύμβασης μίσθωσης.

 

Στη βεβαίωση κίνησης θα πρέπει να αναγράφονται ονοματεπώνυμο του φοιτητή, η ημέρα και ώρα έναρξης μετακίνησης, ο τόπος μόνιμης κατοικίας, ο τόπος που εδρεύει το Τμήμα όπου ο φοιτητής μισθώνει το ακίνητο και η αιτιολογία της μετακίνησης. Ο φοιτητής θα πρέπει να έχει μαζί του την απόδειξη υποβολής δήλωσης μίσθωσης και την απόδειξη λύσης της σύμβασης μίσθωσης, εκτυπωμένες από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

 

Εν μεταξύ, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της φοιτητικής και μαθητικής κοινότητας εν μέσω της πανδημίας, το υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να φέρει το επόμενο διάστημα νομοθετική ρύθμιση για τις απουσίες μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Η ρύθμιση θα αφορά στο διάστημα της τηλεκπαίδευσης και οι απουσίες θα καταγράφονται στο Απουσιολόγιο.

 

Στο τέλος του β' τετραμήνου θα εξεταστεί ο χαρακτηρισμός της φοίτησης μαθητών. Σύμφωνα με εγκύκλιο, για μαθήματα που διδάχτηκαν λιγότερο από δέκα ώρες δύναται να μην κατατεθεί η βαθμολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου