Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση Α΄ΕΛΜΕ και Β΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Αλέξη Χαρίτση

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα:  Συνάντηση  Α΄ΕΛΜΕ  και  Β΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας με τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Αλέξη  Χαρίτση

Tην Παρασκευή 29-01-2021 και ώρα 18:00 επιτροπή από εκπροσώπους των Δ.Σ  της ΑΈΛΜΕ  και της  ΒΈΛΜΕ Μεσσηνίας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , συνάντησε τον βουλευτή Μεσσηνίας κ. Αλέξη Χαρίτση  μετά από πρόσκληση προς τις ΕΛΜΕ, με σκοπό την  ενημέρωση του σε τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα, αλλά και προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μας.

Ποιο συγκεκριμένα, η επιτροπή αρχικά έθεσε τα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές σχολικές μονάδες. Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα όμως σε κάποιες  σχολικές μονάδες  ως παραδείγματα,    με στόχο την ανάδειξη  των προβλημάτων αυτών για την  άμεση αποκατάσταση τους.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι τα ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ και της Β΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας είναι υπέρ της επιστροφής στη δια ζώσης διδασκαλία  μόνο με ασφαλείς υγειονομικούς όρους  και γι’ αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση:

 

• Προσωπικό καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας σε όλα τα σχολεία και πλήρη κάλυψη υγειονομικών– καθαριστικών μέσων. Διαχρονικά διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.


• 50% πληρότητα στα μέσα μεταφοράς των μαθητών

 


• Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προτεραιότητα στον προαιρετικό εμβολιασμό (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η UNESCO) πρέπει να έχουν οι ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και έπειτα να ακολουθήσει η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα.

• Έκτακτα κονδύλια για τη θέρμανση των σχολείων.


• Αύξηση δαπανών, μέσω της ενίσχυσης του τακτικού προϋπολογισμού, για τη δημόσια παιδεία.


• Αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις και σχεδιασμός κάλυψής της τους επόμενους μήνες.


• Αναστολή εφαρμογής της τράπεζας θεμάτων για τη φετινή χρονιά


• Ενισχυτική διδασκαλία στην ύλη που διδάχτηκε διαδικτυακά και για όσους μαθητές την χρειάζονται.


• Όπου είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η πρόταση μας για 15 μαθητές ανά τμήμα και ένας μαθητής ανά θρανίο, ειδάλλως εκ περιτροπής μαθήματα για όσες τάξεις έχουν πάνω από 15 μαθητές ανά τμήμα. (Η περσινή εμπειρία του Μαΐου-Ιουνίου έδειξε πως, παιδαγωγικά, ήταν αποτελεσματικότερη η εκ περιτροπής διδασκαλία από την εξ’ αποστάσεως).

 

Τέλος οι  εκπρόσωποι  των ΕΛΜΕ ενημέρωσαν τον βουλευτή για το θέμα της  μη συμμετοχής των  αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υ.Σ, μετά το τεράστιο  ποσοστό αποχής ( 93%) πανελλαδικά της εκπαιδευτικής κοινότητας στις εκλογές των Υ.Σ που έγιναν με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ένα  ιδιαίτερα σοβαρό  θέμα  που άμεσα πρέπει  να λυθεί. Φυσικά για βρεθεί λύση , πρέπει πρώτα  να βρεθεί το σημείο τομής των θέσεων της ηγεσίας του Υπουργείου και του  Δ.Σ της ΟΛΜΕ ,σημείο που μέχρι τώρα είναι ανύπαρκτο.

 

Η συζήτηση με τον βουλευτή   κράτησε παραπάνω από μια ώρα και έγινε σε καλό κλίμα. Ο κ. Αλέξης Χαρίτσης  έδειξε  τη διάθεση να προωθήσει αλλά και να βοηθήσει στην επίλυση των  προβλημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού Μεσσηνίας.

 

 

 

                                                                                 

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

 

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Ο Γ. Γραμματέας

 

Ξανθάκης Σωτήριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου