«Είναι ώριμη πλέον τόσο η ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και η πλειονότητα των φοιτητών να προασπίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης» τόνισε ο Νίκος Παπαϊωάννου
Όσο δεν μπορούμε να λύσουμε το ζήτημα τόσο στρουθοκαμηλίζουμε, θέλουμε λύσεις στο θέμα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων δήλωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.«Άκρατο συντηρητισμό» χαρακτήρισε τη μη λύση του προβλήματος ο πρύτανης του ΑΠΘ, πρέπει να ξεφύγουμε, τόνισε, από στείρες ιδεολογικές προκαταλήψεις γιατί η κοινωνία και η ακαδημαϊκή κοινότητα χρειάζονται λύσεις, όχι στο ζήτημα της φύλαξης, αλλά στο θέμα της ασφάλειας «κι όταν μιλάω για ασφάλεια να μη ζήσουμε φθορές ξένης περιουσίας, να μη ζήσουμε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ανθρώπινης οντότητας, να μην ξαναζήσουμε χτισίματα καθηγητών μέσα στις αίθουσες και μέσα στα αμφιθέατρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.Ξεκαθάρισε δε, ότι οι σεκιούριτι στα πανεπιστήμια υπάρχουν για τη φύλαξη, αλλά για πράξεις καθαρού ποινικού δικαίου, δεν μπορεί νομοθετικά από μόνη της καμία σεκιούριτι να ακουμπήσει κανέναν.
Είναι προφανές, πρόσθεσε, ότι από κει και πέρα τα πανεπιστήμια είναι χώρος ελληνικής επικράτειας και είναι προφανές ότι επειδή έχουν μία ιδιαιτερότητα τα πανεπιστήμια, χρειαζόμαστε ένα όργανο που να συνεπικουρεί, θα κάνει το επιχειρησιακό κομμάτι.
Διευκρίνισε επίσης ότι οι πρυτάνεις έχουν σπουδάσει κάτι συγκεκριμένο, στο επιστημονικό τους αντικείμενο, δεν γνωρίζουν από επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας πως μια συντεταγμένη πολιτεία πρέπει σε όλους τους χώρους να λειτουργεί συνεργατικά.
«Άλλο συνεργασία κι άλλο να έχω εγώ την ευθύνη για ένα υπηρεσιακό σχέδιο καλό ή κακό που δεν το ξέρω, δεν το έχω σπουδάσει, δεν είναι αρμοδιότητα μου» σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.
«Κάθε νόμος κρίνεται στην πράξη,είναι ώριμη πλέον τόσο η ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και η πλειονότητα των φοιτητών να προασπίσουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης,δεν μπορείς να με προσβάλλεις σε ατομικό επίπεδο ή να φθείρεις τη δημόσια περιουσία, εκεί θα είναι η αντίδραση, όχι στο να μαζευτούν 50- 100-1000 και να αντιδράσουν για κάτι που το θεωρούν λογικό μέσα στη φοιτητική τους ζωή, αυτό είναι υγεία, είναι ζωή, τα άλλα δεν είναι υγεία και δεν τα βλέπουμε σε κανένα διεθνές σοβαρό πανεπιστήμιο» κατέληξε ο κ. Παπαϊωάννου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου