Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Απόσπασμα από τη συνέντευξη της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη: Η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής αποτελεί βασική προτεραιότητά μας.


Το πρώτο βήμα γίνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των διορισμών η οποία είχε ξεκινήσει και βρίσκεται τώρα στο στάδιο κατάρτισης πινάκων από τον ΑΣΕΠ.

 Ένα από τα πρώτα μελήματά μας όταν ήρθαμε στο υπουργείο Παιδείας ήταν να ενημερωθούμε λεπτομερώς για την εξέλιξη του διαγωνισμού και να ζητήσουμε από τον ΑΣΕΠ την επίσπευση μιας διαδικασίας που είχε καθυστερήσει να ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν αρκετά πράγματα που θα κάναμε διαφορετικά αν είχαμε κάνει εμείς την προκήρυξη. Αποφασίστηκε όμως, για το καλό των παιδιών μας και των διδασκόντων, που πραγματικά επιτελούν σπουδαίο λειτούργημα στον τομέα αυτό, να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα τους εκπαιδευτικούς και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία.

Στόχος είναι μέχρι το προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση των φακέλων από το ΑΣΕΠ και μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού για 4.500 εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου