Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Σχετικά με την καταγγελία της ΕΛΜΕΟ.Λ.Μ.Ε: Σιβιτανιδείου


Ο.Λ.Μ.Ε.                                           Αθήνα, 10/09/2019       
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 3227382
email:olme@otenet.gr                                                                                     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχετικά με την καταγγελία της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά την καταγγελία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου για τις διαδικασίες, που υιοθετήθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του Διευθυντή και Υποδιευθυντών του Ι.Ε.Κ. της Σιβιτανιδείου, εκφράζει τη στήριξή του στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και με βάση την πάγια  θέση του για διασφάλιση της δικαιοσύνης και της διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες προκηρύξεων θέσεων ευθύνης, καθώς και την προστασία των κανόνων ίσης μεταχείρισης και σεβασμού της εκπαιδευτικής κοινότητας, ζητάει  την:


Ακύρωση των προκηρύξεων και εκ νέου ανάρτησή τους με κριτήρια όμοια με αυτών της Γ.Γ.Ν.Γ.Δ.Β.Μ.

Διαχρονική θέση της ΟΛΜΕ αποτελεί η εναρμόνιση όλης της νομοθεσίας και των διαδικασιών της Σιβιτανιδείου με τις άλλες δημόσιες δομές εκπαίδευσης και κατάρτισης, όπως επίσης και των εργασιακών δικαιωμάτων και λειτουργιών, που αφορούν τους εκπαιδευτικούς (μεταθέσεις, αποσπάσεις, αρμοδιότητες Διευθυντή, λειτουργία ΠΥΣΔΕ, κ.α.).

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί:

§     Εξομοίωση της νομοθεσίας του Ιδρύματος, που αφορά σε εκπαιδευτικά και υπηρεσιακά θέματα, με αυτή που διέπει όλες τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης και κατάρτισης.
§     Εφαρμογή της στ’ παρ. του άρθρου 51 του Ν. 4589/2018 (ΦΕΚ 13/Α/29-1-2019) από το παρόν ΔΣ της Σιβιτανιδείου περί διαδικασιών τοποθέτησης αιρετού εκπροσώπου στο ΔΣ της Σιβιτανιδείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου