Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν θα κάνουμε προσλήψεις με 1 προς 5. Καμία πίστωση για τους 10.500 εκπαιδευτικούς. Προχωρούμε ανάλογα με τις δυνατότητες μας

Στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δέχθηκε ερώτηση σχετικά με την πραγματοποίηση των 10.500 διορισμών στη γενική εκπαίδευση.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν βρήκαμε ούτε μια πίστωση για τις 10.500 προσλήψεις στην εκπαίδευση και ότι οι αυτές οι προσλήψεις δεν υποστηρίζονται από οικονομικά δεδομένα .
Συνέχισε λέγοντας ότι προχωράμε σε 4.500 προσλήψεις στην ΕΑΕ και ότι ανάλογα με τα δημοσιονομικά θα προχωρήσουμε στις προσλήψεις (γενική εκπαίδευση) αφού πρώτα κάνουμε καταγραφή των αναγκών.
Προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και στην ειδική αγωγή.

Θα προσλάβουμε 800 ιατρούς στον ΕΟΠΠΥ και ανάλογα με τις δυνατότητές μας θα προχωρήσουμε και σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση δίνοντας μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ.
Τελειώνοντας την απάντησή του είπε ότι δεν θα είμαστε στον κανόνα 1:5 ….το ζήτημα δεν είναι να παίζουμε με τους κανόνες αλλά να προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχουν ανάγκες.
Αποσύρει ο πρωθυπουργός την προεκλογική του εξαγγελία για περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο. Όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προεκλογικά, είχε δεσμευθεί για επαναφορά του μνημονιακού κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» στον δημόσιο, παρότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει με τους δανειστές την αναλογία «1 προς 1».
Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Δεν θα είμαστε στον κανόνα 1 προς 5. Έχει ξεπεραστεί. Mπορούμε να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα. Πρέπει να προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες.
Εν ολίγοις ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε τα περιθώρια που έχει η ελληνική κυβέρνηση για ανάπτυξη πολιτικών προσλήψεων στο Δημόσιο με στόχο την επαρκή στελέχωσή του, έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος τον περασμένο Αύγουστο.
Παρ’ όλα αυτά, ο νυν πρωθυπουργός κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι προχωρούσε σε προσλήψεις «εκεί που δεν χρειάζονταν και με κομματικά και πελατειακά κριτήρια», ενώ υποστήριξε ότι για προσλήψεις που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση Σ.Σ. 10.500 εκπαιδευτικούς «δεν βρήκαμε ούτε έναν κωδικό στον προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου