Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που έρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας. Χθες, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στα μαθήματα των Μηχανών Εσωτερικής Καύσης, της Υγιεινής, των Ηλεκτρικών Μηχανών, καθώς και της Καλλιέργειας Ανθοκομικών Φυτών. Οι πανελλαδικές ολοκληρώνονται για του υποψηφίους των Γενικών Λυκείων σήμερα  με το μάθημα της Βιολογίας, ενώ για του υποψηφίους των ΕΠΑΛ την ερχόμενη Πέμπτη.

Πέφτουν οι βάσεις

Εικόνα πτώσης των βάσεων σε πολλά τμήματα των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, αλλά αυτή κυρίως στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών, και λιγότερο στο τέταρτο, των Επιστημών Πληροφορικής και Οικονομίας.
Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, αναμένεται οι βάσεις να παραμείνουν σταθερές σε σχέση με πέρυσι και σίγουρα θα καταγραφεί άνοδος σε όλα τα Παιδαγωγικά Τμήματα της χώρας.
Έτσι, όπως όλα δείχνουν, οι εφετινές αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και η ύπαρξη ενός νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος στην Αττική δεν οδήγησαν τελικά σε αξιοσημείωτες μεταβολές στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής στα προγράμματά τους σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Για τη μεγαλύτερη κατηγορία των τελειόφοιτων των Γενικών Λυκείων ωστόσο ξεκίνησε ήδη το «μεγαλύτερο καλοκαίρι της ζωής τους», καθώς οι εξετάσεις τους ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Πρόκειται για τα τρία από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία στα οποία οι υποψήφιοι εξετάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλα τα μαθήματα βαρύτητας για την εισαγωγή στα προγράμματά τους. Γρίφος παραμένουν ακόμη οι περιζήτητες Ιατρικές Σχολές της χώρας, ο οποίος και θα… λυθεί σήμερα, με την εξέταση της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού, που είναι και το μάθημα αυξημένης βαρύτητας για τις Επιστήμες Υγείας.

Τα εξεταστικά κέντρα

Τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Αγγλικών

Οι εξετάσεις στο Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «Αγγλικά»  θα διενεργηθούν στα εξεταστικά κέντρα που έχουν οριστεί από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων (πλην Αγγλικών)

Στην Αθήνα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά Ειδικό Μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:
Α) Για τα Ειδικά Μαθήματα «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο» η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:
Για τους υποψηφίους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου:
  1. Στο Ε.Κ. του 16ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Πανόρμου και Λαρίσης 47, Τ.Κ. 11524 – Αθήνα – Αμπελόκηποι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Ε.
  2. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Πρατίνου 19, Τ.Κ. 11634 – Αθήνα – Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ζ μέχρι και ΜΑ.
  3. Στο Ε.Κ. του συγκροτήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Παπάγου – 1ου Γυμνασίου Παπάγου (οδός Κύπρου 4, Τ.Κ. 15669 – Παπάγου) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΕ μέχρι και Ρ.
  4. Στο Ε.Κ. του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης (οδός Μαρίας Χατζηκυριακού 27, Τ.Κ. 18539 – Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Σ μέχρι και Ψ.
Β) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «Γερμανικά»
  1. Στο Ε.Κ. του 8ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (Νικοπόλεως 33, Τ.Κ. 11253 – Αθήνα – Πλ. Κολιάτσου) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΚΑΡ.
  2. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης (Λ. Βουλιαγμένης 525, Τ.Κ. 16341 – Ηλιούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΑΣ μέχρι και Ν.
  3. Στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου (οδός Τερψιθέας 35, Τ.Κ. 17563 – Παλαιό Φάληρο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ξ μέχρι και Ψ.
Γ) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «Γαλλικά»
  1. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Τρώων 2, Τ.Κ. 11851 – Αθήνα -Θησείο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΔΟ.
  2. Στο Ε.Κ. του 16ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Πανόρμου και Λαρίσης 47, Τ.Κ. 11524 – Αθήνα – Αμπελόκηποι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΔΡ μέχρι και Κ.
  3. Στο Ε.Κ. του 8ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (Νικοπόλεως 33, Τ.Κ. 11253 – Αθήνα – Πλ. Κολιάτσου) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Λ μέχρι και Π.
  4. Στο Ε.Κ. του 9ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (οδός Πελασγών 42, Τ.Κ. 12135 – Περιστέρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ρ μέχρι και Ψ.
Δ) Για το Ειδικό Μάθημα «Αρμονία»
  1. Στο Ε.Κ. του 10ου Γενικού Λυκείου Περιστερίου (οδός Ιωαννίνων 82, Τ.Κ. 12137 – Περιστέρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΜΕ.
  2. Στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Πετρούπολης (οδός Κωνσταντινουπόλεως και Βούτσαλη (είσοδος από Βούτσαλη), Τ.Κ. 13231 – Πετρούπολη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΗ μέχρι και Ψ.
Ε) Για το Ειδικό Μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».
  1. Στο Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – αίθουσα «Jacqueline de Romilly» (Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Μ.
  2. Στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας (οδός Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 – Νέα Ιωνία) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ν μέχρι και Ψ.
ΣΤ) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «ΙΤΑΛΙΚΑ»
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Ε.Κ. του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης (οδός Νικομηδείας 7- 9, Τ.Κ. 17124 – Νέα Σμύρνη).
Ζ) Για το Ειδικό Μάθημα ξένης γλώσσας «Ισπανικά»
Όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Ε.Κ. του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (οδός Σωτήρος Διός 17, Τ.Κ. 18535 – Πειραιάς).

Εξεταστικά κέντρα υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Στην Αθήνα θα εξεταστούν οι Υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.
  1. Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες των Ειδικών Μαθημάτων «Αγγλικά», «Ελεύθερο Σχέδιο», «Γραμμικό Σχέδιο», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Αρμονια» στην Αθήνα:
18o Γενικό Λύκειο Αθηνών (Λ. Ιωνίας & Δαίρπφελδ 11, Άνω Πατήσια, ΤΚ 11144)
  1. Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες του Ειδικού Μαθήματος «Έλκεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» στην Αθήνα:
5ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6 και Φιλελλήνων, Τ.Κ. 14234 – Νέα Ιωνία)
  1. Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες των Ειδικών Μαθημάτων «Ιταλικά», «Ισπανικά» στην Αθήνα:
Στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 – Μαρούσι, Ισόγειο, Πτέρυγα Δ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου