Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Μουσικό Σχολείο Άρτας - Συναυλία στα Ελευθέρια 2018 - Δελτίο τύπου - Φωτογραφίες




Την Κυριακή στις 24 του Ιούνη, ανήμερα της 137ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης της Άρτας, το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσίασε μια συναυλία δίπλα στο Ιστορικό Γεφύρι, συμμετέχοντας  στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων με τίτλο: «Ελευθέρια 2018». Η συναυλία είχε τίτλο: «…θλιμμένα τα τραγούδια μας και γελαστοί ανθρώποι…» και περιείχε μια σειρά από τραγούδια εμπνευσμένα από τη θάλασσα του Αιγαίου. Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής της
συναυλίας δεν ήταν τυχαία αφού το σημείο έχει έντονο συμβολισμό, αποτελώντας το σύνορο του τότε Νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Το Ιστορικό Γεφύρι της πόλης, ως τόπος αλλά και ως σύμβολο, συνυφασμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, αποτελεί ίσως το πιο ισχυρό γνωριστικό μας, μαζί με τα σπάνιας πολιτισμικής αξίας Βυζαντινά μας μνημεία και τα μνημεία της Αρχαίας Αμβρακίας. Το σημείο αυτό λοιπόν διάλεξε το Μουσικό Σχολείο Άρτας για να τιμήσει τη μέρα δίνοντας το μουσικό του στίγμα και έκανε άτυπα την έναρξη της σειράς των δράσεων για τα 10 χρόνια λειτουργίας του, αφού το Ιστορικό Γεφύρι αποτελεί και το επίσημο λογότυπο του σχολείου μας.
Στη συναυλία συμμετείχε το μουσικό σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου και ήταν μια υπέροχη βραδιά στη σκιά του γεφυριού, με ένα εξαιρετικό κοινό και τους μαθητές του συνόλου σε μοναδική διάθεση.
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η παράσταση αυτή του Μουσικού Σχολείου Άρτας και πιο συγκεκριμένα, τον Δήμο Αρταίων και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χριστόφορο Σιαφάκα,  τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα πολιτισμού κ. Νίκο Λιόντο και τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο εργαζόμενο στο γραφείο Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου για την στήριξη, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου Άρτας για την προσφορά της ισόγειας αίθουσας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άρτας και τους συναδέλφους κ. Γιώργο Μπουτσάκη και κ. Σπήλιο Κούνα για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με τη παρουσία τους και συγκεκριμένα το Δήμαρχο κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τους Αντιδημάρχους κ. Μιχάλη Κοτσαρίνη και κ. Χριστόφορο Σιαφάκα, την Δημοτική σύμβουλο κα Λίτσα Κιτσαντά, τους Περιφερειακούς συμβούλους κα Αναστασία Σίμου και κ. Δημήτρη Βαρέλη και την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού κα Αντιγόνη Φίλη. Τέλος ευχαριστούμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής που στηρίζουν την κάθε μας προσπάθεια, τον τηλεοπτικό σταθμό Art Tv για την κάλυψη, όλους τους συμπολίτες μας που πάντα ενισχύουν τις προσπάθειες του σχολείου μας και τους γονείς των μαθητών μας για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη.
 Όσον αφορά στους υπέροχους μαθητές μας, που δούλεψαν τόσο σοβαρά και υπεύθυνα, και παρουσίασαν ένα άρτιο αποτέλεσμα καταθέτοντας μια ξεχωριστή πρόταση πολιτισμού, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Ιδιαίτερα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που συμμετείχαν για τελευταία φορά σε δράση του αγαπημένου τους σχολείου,  ευχόμαστε επιτυχία στις εξετάσεις τους και ένα καλό ξεκίνημα στο νέο κύκλο της ζωή τους, διατηρώντας πάντα την ταυτότητα και το πρόσωπο που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια ως μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Ο υπεύθυνος του μουσικού συνόλου
Παναγιώτης Γιαννούτσος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου