Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τοποθετήσεις μέσα στον Ιούλιο!


Χωρίς να έχουν γίνει αναθέσεις μαθημάτων από τους Συλλόγους Διδασκόντων! Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι τα ΠΥΣΔΕ πρέπει να συνεδριάσουν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και να ανακοινώσουν κενά (!), με βάση τον καθορισμό τμημάτων του Ιουνίου (!) και να γίνει η τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε αυτά. Στη συνέχεια, αναφέρει ότι στις 3 Σεπτεμβρίου (δηλαδή αφού έχουν γίνει οι τοποθετήσεις) οι Σύλλογοι Διδασκόντων συνεδριάζουν για την κατανομή των τμημάτων, την ανάθεση μαθημάτων (!), καθώς και τη διαπίστωση των κενών και των λειτουργικών υπεραριθμιών-πλεονασμάτων! Αναθέσεις μαθημάτων ουσιαστικά καλούνται να κάνουν μέσα στον Ιούλη ο Διευθυντής και το ΠΥΣΔΕ κι όχι οι Σύλλογοι Διδασκόντων, προκειμένου να βγάλουν τα όποια κενά.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην εγκύκλιο για τον καθορισμό των λειτουργικών κενών (αρ. πρωτ.: 99969/Ε2/18-06-2018), που καλεί τις ΔΙΔΕ να καθορίσουν τα λειτουργικά κενά-πλεονάσματα μέχρι τις 21/6, ενώ για τον καθορισμό των αναθέσεων θα ληφθούν υπόψη οι ισχύουσες Υ.Α. και εγκύκλιοι!
Πρόκειται και για ένα αντιπαιδαγωγικό μέτρο, ανάμεσα στα άλλα, μια και μόνο ο κάθε Σύλλογος Διδασκόντων γνωρίζει τους μαθητές και μπορεί να κάνει ανάθεση με παιδαγωγικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου