Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο Γαβρόγλου… ξανακαταργεί τις πανελλήνιες - Από το 2020 στα πανεπιστήμια με βάση το απολυτήριο

Ο Γαβρόγλου… ξανακαταργεί τις πανελλήνιες - Από το 2020 στα πανεπιστήμια με βάση το απολυτήριοΣυνεχίζει τα πίσω μπρος ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου σχετικά με την κατάργηση ή μη των πανελληνίων, την στιγμή που από  ώρα σε ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα.
Σήμερα απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου υποστήριξε ότι τα παιδιά που θα τελειώσουν το σχολείο το 2020 θα εισέλθουν στα πανεπιστήμια με το νέο σύστημα εισαγωγής «που θα είναι δομημένο γύρω από το απολυτήριο».
Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις για έχουν γίνει έως το τέλος Ιουλίου. Στόχος του Υπουργείου είναι να «αποδραματοποιηθεί» η κατάσταση και τα παιδιά να μην ζουν με το άγχος να μπουν στο πανεπιστήμιο. «Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο χωρίς καμία εξέταση. Θα μπαίνεις είτε με εξέταση είτε με απολυτήριο. Όμως και το απολυτήριο θέλει εξετάσεις. Το απολυτήριο θα είναι το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα και το απολυτήριο θα το παίρνεις και με εξετάσεις, και με εργασίες και με την συνολική παρουσία», εξήγησε πρόχειρα ο κ. Γαβρόγλου, αποδεικνύοντας ότι το υπουργείο προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αποδόμησε το σημερινή σύστημα λέγοντας ότι έχει κάνει την παραπαιδεία οργανικό σύστημα και μάλιστα τόνισε ότι η 3η Λυκείου ως καρκίνος επηρεάζει πλέον και τη 2α Λυκείου. Εξήγησε, δε, ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα  «τα παιδιά δεν  μαθαίνουν και ειδικά τα παιδιά στα θεωρητικά μαθήματα, τα μαθαίνουν όλα απέξω και παίρνει 200 όποιος δεν ξεχνά ούτε μια σελίδα».
Στο πλαίσιο αυτό, έχει καταργηθεί η Γ’ Λυκείου. Το κακό πάει πλέον και στη Β’ Λυκείου. Μόνο το 30% των παιδιών πάνε στις δέκα πρώτες επιλογές τους. Πρέπει να δούμε ποιο σύστημα θα μπορέσει να αυξήσει τον αριθμό των παιδιών που σπουδάζουν αυτό που θέλουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου