Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Τι εννοούσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην Ελβετία λέγοντας ότι «ήταν η τελευταία διάσκεψη για το Κυπριακό»;

Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει να τα «παίξει» όλα για όλα στην Κύπρο , θέλοντας να υφαρπάξει τα κοιτάσματα τα οποία σαφώς δεν ανήκουν στην τουρκική πλευρά. Το θέμα των τουρκικών απειλών εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας επανήλθε όταν ο κ. Κοτζιάς ρώτησε τον Τούρκο ομόλογό του τι σήμαινε αυτό που έλεγε κάθε φορά που έμπαινε στον χώρο της Διάσκεψης και κάθε φορά που αναχωρούσε για το ξενοδοχείο όπου διέμενε. «Τι εννοείς;» τον ρώτησε ενώπιον όλων ο κ. Κοτζιάς.



Ως γνωστόν, ο κ. Τσαβούσογλου φρόντιζε να επαναλαμβάνει ότι «αυτή είναι η τελευταία και η τελική Διάσκεψη» για το Κυπριακό και κάθε φορά προκαλούσε την απορία των παρευρισκομένων.

Την ίδια στιγμή μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, δήλωσε πως οι υδρογονάνθρακες της Κύπρου ανήκουν «δικαιωματικά» και στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ έρχονται λίγες μέρες μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και μεταξύ άλλων κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία πως δεν επιδιώκει την ειρήνη στο νησί.

«Θέλω να αναφερθώ στους υδρογονάνθρακες του νησιού της Κύπρου και να πως για ακόμα μια φορά πως ανήκουν και στις δύο πλευρές. Καλώ την Ελληνική πλευρά να μην προβεί σε μονομερείς κινήσεις τις επόμενες μέρες στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το έχουμε πει εδώ και αρκετό καιρό. Η Τουρκία έχει εκ των πραγμάτων τα ίδια δικαιώματα με τους Τουρκοκύπριους [σ.σ. στην περιοχή] και θα τα προστατεύσει μέχρι το τέλος. Η ελληνική πλευρά πρέπει να μην εμποδίζει την ειρήνη και θα είναι χρήσιμο να αποκτήσει μια πιο εποικοδομητική στάση, αντί να αρχίζει μονομερώς τις έρευνες για υδρογονάνθρακες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται, πως σε λίγες μέρες πρόκειται να εγκατασταθεί η πλατφόρμα γεώτρησης της ΕΝΙ/Total στο τεμάχιο 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνης.



Η στάση των Τούρκων είναι γνωστή και μη εξαιρετέα εδώ και πολλά χρόνια. Δεν δέχονται σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων , ενώ προετοιμάζουν το επόμενο βήμα που θα είναι η ολοκληρωτική επικράτηση τους στο νησί.

Την ίδια στιγμή το «παιχνίδι» μεταφέρεται στην κυπριακή ΑΟΖ , στην οποία ετοιμάζεται ένας νέος «Αττίλας» όσον αφορά τα κοιτάσματα της νήσου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα έχει κλείσει γεωτρύπανο ,το οποίο θα μεταφέρει στην κυπριακή ΑΟΖ συνοδεία τουρκικών πολεμικών σκαφών, τα οποία θα είναι έτοιμα για όλα .

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ART «γνωστός» Έλληνας αμυντικός αναλυτής μίλησε για επικείμενο … «ναυτικό επεισόδιο» στην κυπριακή ΑΟΖ, με σκοπό την ολοκλήρωση του σχεδίου του Αττίλα το 1974 , που ήταν η υφαρπαγή των υδρογονανθράκων .

Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους.

Υπάρχουν μάλιστα «φήμες» προς παρόν ανεπιβεβαίωτες για επικείμενη προετοιμασία του τουρκικού στόλου , ειδικά των ναυτικών μονάδων που έχουν έδρα στο Ακσάζ , ενώ οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι θα έχουμε μετακινήσεις και στο λιμάνι της Μερσίνας , με την δικαιολογία ναυτικών ασκήσεων.

Μάλιστα το παιχνίδι αυτό έχει σχέση , με την έκδοση ΝΟΤΑΜ και NAVTEX σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ , στις οποίες τουρκικά πολεμικά πλοία θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν σαφώς ναυτικά επεισόδια.

Φαίνεται λοιπόν καθαρά από όλα αυτά, ότι ο Ερντογάν έχει αποφασίσει να τα παίξει όλα για όλα τώρα στην Κύπρο και το Αιγαίο εναντίον του ελληνισμού , σε μια «χρυσή» για αυτόν ευκαιρία μετά το 1974.



Θα το επιχειρήσει σχεδόν σίγουρα , μετά και την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία από τουρκικά φόρουμ ότι σε μυστική σύσκεψη παρουσία του ίδιου και της στρατιωτικής ηγεσίας , λέχθηκε ότι για το θέμα των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Κύπρο και το Αιγαίο , που είναι τεράστια …αξίζει ακόμη και πόλεμος.

Επισημαίνουμε επίσης ότι οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι έχουν μια εμμονή με τις ημερομηνίες που θυμίζουν τουρκικές νίκες , ενώ έχουμε την 20η Ιουλίου ( ημέρα της τουρκικής εισβολής) μπροστά μας….ας το κρατήσουμε αυτό . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου