Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τα υπόλοιπα 5 σχέδια «ριφιφί» του ΣΥΡΙΖΑ



Την ανατροπή στο "πραξικόπημα" Βαρουφάκη και στο πλιάτσικο του Νομισματοκοπείου την προκάλεσε η αποστασία των 39.

Την εκτροπή από άλλα πέντε σχέδια "ριφιφί" του ΣΥΡΙΖΑ στην κρατική περιουσία, στη ναυτιλία, στις συμπράξεις στην ενέργεια και στην παιδεία φέρνουν τα capital controls και η απόφαση της λαϊκής πλειοψηφίας για Ευρώπη και ευρώ.

Έτσι, ενώ ο Τσίπρας θα υπογράφει το τρίτο μνημόνιο με τους Τσακαλώτο και Μάρδα να φτιάχνουν καφέ στους Τροϊκανούς, στο Γενικό Λογιστήριο θα ανατρέπονται ένα προς ένα τα σχέδια κομματικής εισβολής του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία και την κοινωνία.

Πολύ σύντομα μάλιστα θα δικαιωθεί και η επιμονή της στήλης ότι τις ιδιωτικοποιήσεις θα τις υπογράψουν αριστεροί υπουργοί.

Το αριστερό "ριζοσπαστικό" σχέδιο για αποκρατικοποίησεις μέχρι και 80 δισ. ευρώ θα είναι σύντομα έτοιμο και δεν πρόκειται να δυσκολέψει σε τίποτε το τρίτο μνημόνιο.

Οι υποδομές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι μαρίνες, οι ακτές, τα τρένα, θα πωλούνται νύχτα. Τη μέρα θα παρουσιάζονται ως συμφωνίες αριστερού ριζοσπαστικού μετασχηματισμού του κράτους...

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπολόγιζε ότι τα κέρδη από ιδιωτικοποιήσεις θα πηγαίνανε στους μπολσεβίκους, αλλά το τι θα γίνει τελικά θα το πει το μνημόνιο.

Και αυτά που θα πει θα έχουν σοβαρότατες συνέπειες τόσο στο σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβέρνηση με φάγωμα ένα-δύο υπουργών ακόμη...

Στην ναυτιλία τώρα, τα μεθοδευμένα από τον Βαρουφάκη capital controls ανέτρεψαν το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για άλωση της ακτοπλοΐας με την ίδρυση κομματικής αριστερής Ακτοπλοϊκής Εταιρείας σε συνδυασμό με "κατοχή" του Πειραιά από τον σύντροφο Δρίτσα και τους εργατοπατέρες του κόμματος, αφανίζοντας και Κινέζους και όποιον ιδιώτη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Γιατί η κρίση-Βαρουφάκη έφερε στις ναυτιλιακές Εταιρείες μεγάλη χασούρα, αλλά και στις ελληνικές Τράπεζες απώλειες κοντά στο 1 δισ. ευρώ από τα 3000 καράβια που κινούνται επιχειρηματικώς στον Πειραιά αλλά λόγω capital controls καλύπτουν τώρα τις λειτουργικές δαπάνες τους σε εκτός Ελλάδος Τράπεζες και από τις νέες Εταιρικές έδρες που εσπευσμένα έστησαν.

Σε αντίθεση όμως με την ανακοπείσα μπολσεβίκικη άλωση της ναυτιλίας, το σχέδιο κοματικοποίησης του τομέα ενέργειας είναι σε εξέλιξη πάνω σε "αρχιτεκτονική δομή" της αριστερής πλατφόρμας.

Πρώτη κίνηση, που ολοκληρώθηκε ήδη, ο εγκλωβισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ των κρατικών μονοπωλίων με πρόσωπα εμπιστοσύνης για την περιφρούρηση της ενέργειας από το κόμμα.

Δεύτερη κίνηση, το πάγωμα κάθε μορφής επένδυσης από τις έρευνες πετρελαίων και φυσικού αερίου μέχρι στα σχέδια για μεταβίβαση σε ιδιώτες κλάδων διανομής, μεταφοράς, διασυνδέσεων και παραγωγής όλων των μορφών ενέργειας.

Τρίτη κίνηση, ο έμμεσος διωγμός των Αζέρων και του αγωγού τους σε συνδυασμό με τα παραμύθια για τα ρούβλια της Ρωσίας και τον ελληνορωσικό αγωγό φυσικού αερίου που δεν πρόκειται να γίνει.

Τέταρτη κίνηση, το μήνυμα στους διεθνείς ομίλους ερευνών υδρογονανθράκων ότι η Ελλάδα βαδίζει μόνο στον δρόμο Αργεντινής και Βενεζουέλας.

Πέμπτη κίνηση, η ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων, απελευθέρωση της αγοράς και την δημιουργία της μικρής ΔΕΗ.

Όμως και εδώ, το τρίτο μνημόνιο, η Τρόικα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αδύνατον να συνυπάρξουν με κομματικοποίηση στην ενέργεια και αφανισμό της βιομηχανίας λόγω και του υψηλού ενεργειακού κόστους επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρόκειται για ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και άρα δεν έχει λόγο να τον απασχολεί.

Σε φάση εγκατάλειψης είναι και το αριστερό "ριζοσπαστικό" σχέδιο για επενδύσεις με συμπράξεις καθώς η αριστερή πλατφόρμα και οι "εμπνευστές" Λαφαζάνης, Λαπαβίτσας και Στρατούλης το συνδύαζαν με το χτίσιμο κομματικής Τράπεζας υπό την επωνυμία Τράπεζα Ανασυγκρότησης και θα λειτουργούσε όπως η ΑΤΕ για δάνεια κομματικής πρωτοβουλίας.

Αλλά το τρίτο μνημόνιο και οι νέες τραπεζικές συνθήκες μαζί με το μαλλιοτράβηγμα Πασόκων και Συριζαίων για το ποιος θα ελέγχει την κομματική Τράπεζα μαζί με την πρόσφατη αποστασία των 39 αφήνει και αυτή την εισβολή ξεκρέμαστη.

Το μοναδικό σχέδιο που παραμένει σε ανάπτυξη και ενθέρμως θα ψηφίσουν και οι αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σταδιακή κατάργηση και της παραμικρής ισχύουσας διάταξης για την Παιδεία και η πλήρης κομματικοποίησή της υπό τον σύντροφο Μπαλτά που θα "επιβλέψει" το στρίμωγμα οποιασδήποτε μορφής ιδιωτική εκπαιδευτική επιχείρηση. Η αρχή θα γίνει από τις συνθήκες λουκέτου... που θα διαμορφώσει το υπουργείο Παιδείας στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και επιμόρφωσης και θα επεκταθεί μεθοδικά.


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου