Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΟΛΜΕ



Τελικά η «ξευτίλα» ξεχειλίζει. «Αιδώς ΣΥΝΕΚίτες». Δε φτάνει που μας χρώσταγαν μας κλέψαν και το βόδι. Μας κατηγορούσαν για κομματικό συνδικαλισμό, όταν η παράταξή μας, πήγε κόντρα στη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις και για το κούρεμα των ομολόγων. Τώρα εμφανίζονται βασιλικότεροι του βασιλέως και προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι για να δικαιολογήσουν την αναγκαστική νηστεία στην οποία οδηγούν τον Ελληνικό λαό. Για λόγους καθαρά σκοπιμότητας μας καταγγέλλουν γιατί καταδικάσαμε με κατηγορηματικό τρόπο τη μεταφορά των ταμιακών διαθέσιμων των δήμων, των περιφερειών και των άλλων δημόσιων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Λένε ότι κινδυνολογούμε και ότι δε στεκόμαστε στο πλευρό της κυβέρνησης , την οποία καταγγέλλουμε για αντιλαϊκή πολιτική. Μάλιστα ,έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να μας ταυτίζουν με τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα που θέλουν τη χώρα έρμαιο των δανειστών και των
τοκογλύφων. Μας λένε ότι όλα αυτά γίνονται λόγω έκτακτων συνθηκών της χώρας και ότι αυτή η ενέργεια είναι αντίσταση στον εκβιασμό των Θεσμών.
ΕΙΝΑΙ όμως έτσι τα πράγματα; Δηλαδή, πρέπει να ευλογούμε το «ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΙΣΤΑΝ» που μας οδηγούν στα βράχια; Έχει η υποκρισία και τα όριά της. Αυτοί είναι που φώναζαν και ήταν ενάντια στις πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου και μάλιστα, η πρόεδρος της βουλής στην ορκομωσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το τόνιζε με ύφος καρδινάλιου. Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει» για δεύτερη φορά από την ανάληψη της διακυβέρνησής της η νέα συγκυβέρνηση υιοθετεί τη διαδικασία των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου. Έλεγαν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και όχι ότι θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 7/3. Δεν υποσχέθηκαν στο λαό περικοπή των κοινωνικών δαπανών και ξεκοκάλισμα όσων έμειναν. Υπόσχονταν ελπίδα και καλύτερες μέρες και όχι επιδείνωση της θέσης του λαού.
Τα αποθέματα πάνε να καλύψουν τη μαύρη τρύπα του χρέους και αυτή η πολιτική θα οδηγήσει στην εξάντληση και εξαφάνιση των χρημάτων που απαιτούνται για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τις κοινωνικές ανάγκες και τα επιδόματα ανεργίας. Μας λένε ότι μα το δέχτηκαν και οι δήμαρχοι. Στο χωριό μου λένε «παπάς δεμένος γράφει και ξεγράφει». Και ποιοι δήμαρχοι; Ο «κωλοτούμπας» κ. Μπουτάρης ή οι «βλαχοδήμαρχοι», όπως τους αποκάλεσε ο κ. Τσίπρας; Δεν είδα όλοι οι δήμαρχοι να έχουν αυτή τη θέση και ούτε κι’ αυτοί ψηφίστηκαν από τους Έλληνες πολίτες για να δίνουν ανεξέλεγκτα τα χρήματά τους σε όποιον τα ζητάει.
Εμάς σαν καθηγητές μας ενδιαφέρει τι θα γίνουν τα σχολεία και το πώς θα λειτουργήσουν οι σχολικές επιτροπές. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σχολικές επιτροπές υπολειτουργούν. Επομένως, αν τα ταμειακά διαθέσιμα πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος, δε θα μπορούν να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων ούτε να γίνει η μεταφορά των μαθητών, όπου χρειάζεται. Επίσης, τα ΑΕΙ θα ξεμείνουν από χρήματα, ενώ πρόβλημα θα δημιουργηυεί και στον τομέα της υγείας. Όλα αυτά συνάδελφοι ΔΑΚΙΤΕΣ δεν είναι φτηνή κινδυνολογία. Να είστε σίγουροι ότι θα «επιστραφούν με 20% τόκο», αφού βέβαια πρώτα αγοραστούν αντηλιακές κρέμες για τους μετανάστες, που κάνουν ηλιοθεραπεία στις πλατείες. Ας σοβαρευτούμε συνάδελφοι και ας τα πούμε αυτά μαζί με τα άλλα επιχειρήματα (για τη δήθεν κατάργηση της αξιολόγησης , το σκίσιμο του μνημονίου….) στις συνελεύσεις και ας πούμε στους καθηγητές την αλήθεια και το πώς λειτουργούν οι «ανεξάρτητοι ΣΥΝΕΚιστές» στην ΟΛΜΕ για να ξέρουν τι ψηφίζουν και ποιοι εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ
Ειδικός γραμματέας της ΔΑΚΕ καθηγητών     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου