Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΣΕΡΡΕΣ - «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση»


ΣΕΡΡΕΣ | «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση»Πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δράση με αντικείμενο «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» απευθύνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ( Κ.Ε.Κ ).  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 29-64 ετών οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν για διάστημα 2 μηνών και αφού προηγουμένως λάβουν θεωρητική κατάρτιση, σε εταιρίες α)κατασκευαστικού-τεχνικού κλάδου
β)κλάδου διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και
γ)κλάδου νέων τεχνολογιών.
Μάλιστα η δράση προβλέπει πως οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να συνεχίσουν να απασχολούν το
25% των ωφελουμένων για διάστημα 2 επιπλέον μηνών μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και από επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορέσουν να απασχολήσουν τους ωφελούμενους για την πρακτική τους άσκηση.
Τα κριτήρια μοριοδότησης για τις ομάδες ωφελουμένων όλων των κλάδων είναι κοινά και είναι :
  1. Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας.
  2. Ηλικία υποψηφίου.
  3. Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (Διαχ/κο έτος 2013, οικ/κο έτος
2014)
  1. Αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στα αντικείμενα του κλάδου (1,2,3) που επιλέγει. (Υψηλή μοριοδότηση για όσους πληρούν το συγκεκριμένο κριτήριο)
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα  www.voucher.gov.gr από τις 10.10.2014 έως και τις 31.10.2014 και παράλληλα να καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Υψηλάντου 4 , 3ος όροφος, τηλέφωνο 23210 23640)    
Για τη συγκεκριμένη δράση, που κρίνεται ως πολύ σημαντική για την παροχή στήριξης σε άνεργους συμπολίτες μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης ενημερώθηκε εκτενώς από τον διευθυντή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Αραπάκη σε σχετική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου