Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Το παρασκήνιο πίσω από τη συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή


Το παρασκήνιο πίσω από τη συνάντηση Σαμαρά – ΚαραμανλήΟ διπλός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου

Κίνηση υψηλού συμβολισμού για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τη χθεσινή δημόσια συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Το γεύμα που διήρκησε μία ώρα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας έχει ωστόσο διπλή ανάγνωση. Από τη μία εντάσσεται στην πολιτική συσπείρωσης της βάσης του κόμματος μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, καθώς πλέον η εκλογολογία βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη με το ενδεχόμενο εκλογών το Μάρτιο να είναι κάτι παραπάνω από
ορατό.
Από την άλλη, το Μαξίμου επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα ενότητας εκτός από τη βάση και στα στελέχη και τους βουλευτές της δεξιάς «πολυκατοικίας» με το βλέμμα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών για να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές. Και αυτό διότι είναι γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί άριστους διαύλους επικοινωνίας με πολλούς ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με προεξέχοντα τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.
Στην συζήτηση που κράτησε περίπου μία ώρα συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Α. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής συμφώνησαν πως η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς φέρεται να ζήτησε από τον πρώην πρωθυπουργό την ανάληψη πρωτοβουλιών για επαφές με τους βουλευτές που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών.
Το σενάριο πάντως ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές διαψεύδεται από το περιβάλλον του, καθώς όπως τονίζεται θα είναι υποψήφιος κανονικά στην Ά Θεσσαλονίκης. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες δεν τέθηκε θέμα υποψηφιότητας Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού έχει τονιστεί πολλάκις στο παρελθόν ότι δεν θα τον ενδιέφερε ένα τέτοιο σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου