Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΔΡΑΜΑΣ: Αρναούτης Ιωάννης Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δράμας Υποψήφιος για το ΠΥΣΔΕ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
συμμετέχοντας μέσα από τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζόμενων καθηγητών Δ.Ε, δίνουμε διαχρονικά αγώνες για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα μας.
          Πρωτοστατήσαμε σε αγώνες και διεκδικήσεις για τον εκπαιδευτικό και την εκπαίδευση γενικότερα. Στις δύσκολες ώρες που περάσαμε (όπως: διαθεσιμότητα, μισθολόγιο, αύξηση ωραρίου, μετατάξεις, «αξιολόγηση»  κ.α.) πρωτοστατήσαμε στον αγώνα με ήθος, μεθοδικότητα και επιμονή, για την αποκατάσταση του δικαίου στην λειτουργία μας μέσα στην κοινωνία.
Αντισταθήκαμε στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές επιλογές στην εκπαίδευση.
          Θα συνεχίσουμε με προτάσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη λύση των προβλημάτων.
Έτσι, σχεδιάζουμε, προτείνουμε και αγωνιζόμαστε:
1.      Για την επάνοδο των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, στο εκπαιδευτικό τους έργο.
2.      Για να αποκατασταθεί η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, μέσα από ένα εκπαιδευτικό μισθολόγιο που θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα μας, με παράλληλη την βαθμολογική εξέλιξη λόγω συμπλήρωσης της τριετίας από το 2011.
3.      Για να διασφαλισθούν τα οικονομικά και εργασιακά δικαιώματα μας με αποκατάσταση των αδικιών που έχουμε υποστεί.
4.      Για να καταργηθούν άμεσα οι συνέπειες της εφαρμογής του Νόμου  για το πειθαρχικό δίκαιο ώστε να επανέλθει η ηρεμία στα σχολεία.
5.      Για σύγχρονα κτίρια του Δημοσίου όπου θα παρέχουμε το εκπαιδευτικό μας έργο.
6.      Για πλήρη σεβασμό και αναβάθμιση του λειτουργήματός μας.
7.      Για υποδομές με εργαστήρια και σύγχρονο εποπτικό υλικό, βιβλιοθήκες που θα λειτουργούν σε όλα τα σχολεία για ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας, με την κατάλληλη στελέχωση προσωπικού.
Όσον αφορά τη λειτουργία των ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ θέλουμε:
1.      Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, την ουσιαστική διαφάνεια και την καλή λειτουργία των σχολείων. Ένα σχολείο για να λειτουργεί, πρέπει να διαθέτει πλήρη κάλυψη σε εκπαιδευτικό, καθώς και σε υποστηρικτικό προσωπικό. Παράλληλα να έχει ικανοποιημένο το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να πετυχαίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα στο εκπαιδευτικό του έργο.

2.      Να γίνονται έγκαιρα οι μεταθέσεις (ως τον Απρίλιο κάθε έτους) καθώς και η Α΄ φάση αποσπάσεων ως τον Ιούνιο. Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών επιδιώκουμε να ολοκληρώνονται ως την 1η εβδομάδα του Ιουλίου, ώστε να γνωρίζουμε τις ανάγκες του κάθε σχολείου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οι διορθωτικές κινήσεις και  αποσπάσεις θα πρέπει να γίνονται ως τις αρχές Σεπτεμβρίου καθώς επίσης και οι απαιτούμενες προσλήψεις αναπληρωτών.  

3.      Να ανήκει κάθε εκπαιδευτικός σε ένα σχολείο, έστω και με 2-4 ώρες διδακτικό έργο. Να γνωρίζει ο κάθε εκπαιδευτικός ότι έχει ένα σχολείο αναφοράς και με βάση αυτό και όπως το επιθυμεί, να συμπληρώνει ωράριο (Σ.Ω.) ή να μετακινείται με απόσπαση. Η «διάθεση στο ΠΥΣΔΕ αποτελεί για μας μια κατάσταση «ομηρίας» του εκπαιδευτικού που του προσθέτει άγχος στην καθημερινότητά του.
4.      Να διεκδικήσουμε την άμεση αναπλήρωση των εκπαιδευτικών που απουσιάζουν από την 1η εβδομάδα, ώστε να μη διαταράσσεται η λειτουργία του σχολείου.
Σαν βάση για δημιουργικό διάλογο προτείνουμε:
1.      Τη συνεχή και ΔΩΡΕΑΝ επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσα από προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, του ΕΑΠ αλλά και των άλλων ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με μοντέλα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (σε εθελοντική βάση).
2.      Την εισαγωγική αλλά και επαναλαμβανόμενη επιμόρφωση όσων επιθυμούν να αναλάβουν θέσεις διοίκησης στην εκπαίδευση μέσα από 6/μηνα ή ετήσια προγράμματα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
3.      Την υποστήριξη των σχολείων Δ/θμιας εκπαίδευσης με σχολικούς ψυχολόγους και ως θεσμό υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου.

          Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη και διαφάνεια, στη Διοίκηση της εκπαίδευσης σε κάθε επίπεδο.

Μέσα από τις ενώσεις καθηγητών μέσα από το δημιουργικό διάλογο
 σχεδιάζουμε, προτείνουμε, αγωνιζόμαστε
και γι’ αυτό ελπίζουμε.

Κάποιοι επενδύουν πολιτικά στην ΑΡΝΗΣΗ.

Εμείς συνεχίζουμε με προτάσεις για το αύριο.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου, μαζί με συναγωνιστές και συναγωνίστριες από όλη την Ελλάδα, θέτω υποψηφιότητα για το ΠΥΣΔΕ. Με την ενεργή συμμετοχή σας, σας καλώ να ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην αλλοτρίωση και την ισοπέδωση που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.


Αρναούτης Ιωάννης
Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δράμας
Υποψήφιος για το ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6942296009  email: arnaoutisioannis@yahoo.gr

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου