Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου συζητά με άλλες ναυτιλιακές εταιρείες - «Φλερτάρει» έντονα με την «έκπτωση» από τις γραμμές του βόρειου Αιγαίου η Ν.Ε.Λ.


Οι έντονες διαμαρτυρίες για τα προβλήματα στη θαλάσσια συγκοινωνία του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, φαίνεται πως «ευαισθητοποίησαν» το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, το Υπουργείο φέρεται ότι διεμήνυσε στη διοίκηση της ναυτιλιακής εταιρείας που πραγματοποιεί τα δρομολόγια, της «Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου», ότι εάν συνεχιστούν τα προβλήματα, θα κηρυχθεί έκπτωτη από τις γραμμές, ακόμα και εντός του Σεπτεμβρίου και θα αντικατασταθεί από άλλη εταιρεία (έγινε επαφή του Υπουργείου Ναυτιλίας με την εταιρεία Blue Star
Ferries-Hellenic Seaways).

Η «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου» αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλει κανονικά τις αμοιβές του προσωπικού των πλοίων της και τα χρήματα για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα.

Τα προβλήματα αυτά, μάλιστα, έγιναν αιτία τον περασμένο Αύγουστο, να τροποποιηθούν οι ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων, είτε λόγω καθυστέρησης στον ανεφοδιασμό, είτε λόγω κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Θεωρούμε ότι η αντικατάσταση της Ν.Ε.Λ. δεν θα επιλύσει το πρόβλημα στη θαλάσσια συγκοινωνία του βορειοανατολικού Αιγαίου. Χρειάζεται, κατά τη γνώμη μας, επανασχεδιασμός των γραμμών, ώστε να μειωθεί το κόστος για τη ναυτιλιακή εταιρεία που θα αναλάβει τα δρομολόγια, να τονωθεί η επιβατική κίνηση και να γίνει καλύτερη η εξυπηρέτηση των επιβατών.
Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου