Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων Ν. Θ. Προκόπιος στο Πατριαρχείο Ρωσίας

Με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανατίθεται στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο, με την ιδιότητα του Συνοδικού Αντιπροέδρου, να εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Πρόεδρο κ. Ιερώνυμο και την Εκκλησία της Ελλάδος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, το Πατριαρχείο της Ρωσίας αποφάσισε αυτό το έτος 2013 να γιορτάσει επίσημα και πανηγυρικά τα 1025 χρόνια από τη βάπτιση των Ρως υπό του αγίου και ισαποστόλου Βλαδιμήρου του Πρίγκηπος.
Οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 23 και
29 Ιουλίου στην Ρωσσία (Μόσχα), την Ουκρανία (Κίεβο) και την Λευκορωσία (Μίνσα).
Οι προσκληθέντες προκαθήμενοι και εκπρόσωποι όλων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών θα έχουν την ευκαιρία της κοινής συμμετοχής στις προγραμματισμένες λατρευτικές και άλλες πανηγυρικές εκδηλώσεις όπως και στις συναντήσεις με τους Προέδρους των τριών Κρατών (Ρωσσία, Ουκρανία και Λευκορωσία), στα οποία επεκτείνεται η δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας. Το ιστορικό γεγονός του εκχριστιανισμού των Ρως έχει ξεχωριστή σημασία, θρησκευτική και εθνική, που δικαιολογεί την λαμπρότητα και την ευρύτητα του εορταστικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου