Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. Συμπόσιο για τα πορώδη υλικά τον Σεπτέμβριο στην Καβάλα

Ένα ακόμα συνέδριο πρόκειται να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως μετονομάστηκε πρόσφατα (με Προεδρικό Διάταγμα) το πρώην Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Πρόκειται για το 6ο πανελλήνιο συμπόσιο πορωδών υλικών, το οποίο θα συνδιοργανωθεί από το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “MSc in Oil & Gas Technology” του Ιδρύματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (9 και 10 Σεπτεμβρίου 2013).

Στόχος του συμποσίου, είναι η παρουσίαση των εξελίξεων και των προοπτικών της έρευνας και τεχνολογίας στον ελληνικό χώρο, σε ότι αφορά τη σύνθεση και χαρακτηρισμό των πορωδών υλικών
(ροφητών, καταλυτών, μεμβρανών κ.λπ.), στις εφαρμογές τους (περιβάλλον, ενέργεια, χημικά προϊόντα κ.λπ.), καθώς και στη θεωρητική-υπολογιστική μελέτη των υλικών και των αντίστοιχων διεργασιών.

Ένας σημαντικός σκοπός του συμποσίου, επίσης, είναι η προώθηση και ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιστημόνων που ασχολούνται με σχετικά θέματα, όπως και η ενθάρρυνση της συμμετοχής νέων ερευνητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.
Το συμπόσιο θα καλύψει όλο το φάσμα της σύνθεσης, χαρακτηρισμού, εφαρμογής και θεωρητικής μελέτης των πορωδών υλικών, από τη βασική έρευνα ως την εφαρμοσμένη βιομηχανική παραγωγή. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες γενικές θεματικές περιοχές: Σύνθεση, μέθοδοι χαρακτηρισμού, λειτουργικές ιδιότητες υλικών, εφαρμογές-διεργασίες, υπολογιστικές μέθοδοι-προσομοίωση, νέες εφαρμογές. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, προφορικές παρουσιάσεις εργασιών και αναρτημένες εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου