Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Εξαγόραζε ψήφους ο Χριστόφιας

Σε επιχείρηση εξαγοράς ψήφων εμπλέκεται ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Δ. Χριστόφιας, και στην Κύπρο έχει ξεσπάσει σάλος.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Αλήθεια αφορά και τον τρόπο με τον οποίο στελνόταν το δωράκι σε πολίτες, και το οποίο συνοδεύονταν και με επιστολή προερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Αγαπητέ φίλε/φίλη, μαζί με τις θερμές μας ευχές για το νέο έτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παραδώσουμε σήμερα αυτή την οικονομική στήριξη που γνωρίζουμε πόσο πολύ έχετε ανάγκη.

Η στήριξη αυτή προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης το οποίο έχει ιδρύσει ο Πρόεδρος της
Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ακριβώς για να στηρίζονται συμπατριώτες και συμπατριώτισσές μας που έχου πραγματική ανάγκη. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, η στήριξη αυτή αποκτά πρόσθετη σημασία».



Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα τσιεκκούθκια -η κυπριακή εκδοχή των τσεκ- μοιράζονταν σε πρόσωπα που επεδείκνυαν κομματική αδιαφορία και είχαν οικονομκά προβλήματα. Και αφού τους εντόπιζαν τα στελέχη του ΑΚΕΛ, τους βολιδοσκοπούσαν εν όψει των προεδρικών εκλογών και όταν εκτιμούσαν ότι ήταν ικανοποιητικές οι επαφές έστελναν το όνομα στον κεντρικό μηχανισμό και από εκεί μέσω προεδρικού έφευγε η επιταγή για τα... χρόνια πολλά.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου