Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Θα αξιολογηθούν οι υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Pan Athinon4 Το Σεπτέμβριο θα χρειαστεί τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας να αξιολογήσουν τις διοικητικές δομές τους, ώστε να εντοπιστούν τυχόν πλεονάζοντες υπάλληλοι και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η αναδιοργάνωση των δομών και την υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και έτσι, καλούνται κυρίως τα μεγάλα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας να προχωρήσουν σε αξιολόγηση του προσωπικού τους.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Οκτωβρίου, και οι τυχόν πλεονάζοντες
υπάλληλοι που θα καταγραφούν, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Συνολικά, πρόκειται για 10.200 διοικητικούς υπαλλήλους από τα μεγάλα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα ΑΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης του υπουργείου Παιδείας αφορά, γενικά, την αξιολόγηση των υπηρεσιών του ίδιου του υπουργείου, καθώς και τη διαχείριση του προσωπικού, που αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, το σύνολο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα ΙΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου