Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ένταξη στο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Εκκλησίας Δωρεάν εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «ΚΙτσικοπούλειο»

Συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό οι εγγραφές στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αρωγής του Παιδιού - Δωρεά Πασχάλη Κιτσικοπούλου» για την σχολική χρονιά 2013-2014, με προτεραιότητα πάντοτε τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και τις εργαζόμενες μητέρες.
Οι προσπάθειες για την ένταξη του Σταθμού στο επιδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ευοδώθηκαν και έτσι εξασφαλίστηκε για ακόμη μία χρονιά η δωρεάν φιλοξενία παιδιών ανέργων ή αυτοαπασχαλουμένων ή εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μητέρων. Μέσω αυτού του προγράμματος υποστηρίζεται η αύξηση της απασχόλησης και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών - μητέρων στην εργασία, αφού τα παιδιά τους θα μπορούν να φιλοξενηθούν στο «Κιτσικοπούλειο» εντελώς δωρεάν. Αρκεί να υπάρχουν οι εισοδηματικές προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά : α) όταν η μητέρα είναι άνεργη : αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, Πιστοποιητικό
οικογεν. κατάστασης και εκκαθαριστικό σημείωμα οικον. έτους 2012, β) όταν εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα : βεβαίωση εργοδότη και αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων 2012, γ) όταν αυτοαπασχολείται σε δική της δουλειά : Αντίγραφο ενάρξεως επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ και επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.
Καλούνται οι μητέρες, που έχουν βρέφη και νήπια από 8 έως 56 μηνών (προνήπια), να γράψουν τα παιδιά τους για την επόμενη σχολική χρονιά, συμπληρώνοντας την σχετική Αίτηση και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέσα στην προθεσμία που έχει τεθεί από το Πρόγραμμα (μέχρι τις 2 Αυγούστου), για να συμπεριληφθούν στον Κατάλογο των δικαιουμένων την δωρεάν φιλοξενία του Προγράμματος του ΕΣΠΑ. Για τον λόγο αυτό η Γραμματεία του Βρεφονηπιακού μας Σταθμού (Αρκαδίου 15- περιοχή Βύρωνα, πλάϊ στην Εκκλησία της Μεταμορφώσεως, τηλεφ. 2510. 244817) λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωΐ έως και τις 2 το μεσημέρι, εξυπηρετώντας με προθυμία όλους τους ενδιαφερομένους.
Παράλληλα στις περιπτώσεις που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Προγράμματος οι εγγραφές γίνονται με γνώμονα την δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου