Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τόπος ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ο Δημοτικός Κήπος

Με φόντο μια τεράστια οθόνη στημένη στο Δημοτικό Κήπο της Καβάλας που προβάλλει το πρόγραμμα της ΕΡΤ, εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, καθηγητές, δάσκαλοι, υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Καβάλας δημιουργούν το δικό τους σημείο αναφοράς για κάθε πολίτη που θίγεται άμεσα ή έμμεσα από τα μέτρια της κυβέρνησης. Ο στόχος είναι υπάρχει ένα σταθερό σημείο συνάντησης με τους Καβαλιώτες, ένας τόπος ανταλλαγής απόψεων, έκφρασης, ενημέρωσης, αλλά κυρίως, διαμαρτυρίας.
Η πρώτη κίνηση έγινε αυθόρμητα με την ανακοίνωση 25 ονομάτων εκπαιδευτών από την Καβάλα που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Υπήρξε ενημέρωση του κόσμου και ακολούθησε συναυλία με ερασιτεχνικά συγκροτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Την περασμένη Τετάρτη, την ώρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο, με
τους δημοτικούς αστυνομικούς απ’ έξω να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους, στο Δημοτικό Κήπο της Καβάλας οργανώθηκε συζήτηση για την κατάργηση της τεχνικής εκπαίδευσης στο λύκειο. Με το συντονισμό της δημοσιογράφου της ΕΡΑ Καβάλας, Ρένας Πανταζόγλου, ενημέρωσαν τον κόσμο για την κατάργηση και τις επιπτώσεις της η διευθύντρια του 4ου ΕΠΑΛ, Ευγενία Χατζηκοσμίδου, η διευθύντρια της ΕΠΑΣ, Αγγελική Καρανάσιου, η υποδιευθύντρια των Σ.Ε.Κ., Κατερίνα Ζαχαροπούλου, αλλά και εκπαιδευτικοί που περνούν στη διαθεσιμότητα.
Χθες (Πέμπτη), οργανώθηκε συζήτηση που αφορούσε την υγεία. Για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας και τον αγώνα όσων εργάζονται στην υγεία, μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης. Στις συγχωνεύσεις των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και τα προβλήματα που δημιουργούν στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες, αναφέρθηκε ο διευθυντής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, ψυχολόγος Σταύρος Γιαννουλίδης, ενώ παρενέβη στη συζήτηση και ο ομοιοπαθητικός γιατρός Γιώργος Κασάπης. 
 k-tipos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου