Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας - VIDEO


«Θέλω πρώτος εγώ να βγούμε από την κρίση. Αυτά που περνά η χώρα είναι δύσκολα αλλά αν δεν είχε αλλάξει σελίδα, αυτά που θα περνούσαμε θα ήταν τραγικά»
Με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας χτίζουμε την Ελλάδα του 2020, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην πολιτική επιτροπή του κόμματος...

Η παράταξή μας αποτελεί δύναμη ενότητας και ευθύνης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και απηύθυνε κάλεσμα για ένα ακόμα άλμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ώστε να πρωτοστατήσει και πάλι η Ν.Δ.στην ανόρθωση της χώρας.

Βγήκαμε από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο, επεσήμανε για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και τώρα, είπε, εχουμε μπροστά μας το
μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, πρέπει να ανακουφίσουμε τα χαμηλότερα στρώματα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Έπρεπε, όμως, πρώτα να σώσουμε την χώρα από την χρεοκοπία, σημείωσε, και μετά να αρχίσουμε να ενισχύουμε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Δεν υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας»

Αυτά που θα περνάγαμε αν δεν είχει αλλάξει η σελίδα η χώρα θα ήταν τραγικά, επεσήμανε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος σε όσα έχουν γίνει από την κυβέρνηση το τελευταίο οκτάμηνο. Αυτά που περνάμε σήμερα είναι οδυνηρά και πρώτος εγώ νιώθω τον πόνο του λαού και γι αυτό θέλω να βγούμε μία ώρα αρχύτερα από την κρίση, συμπλήρωσε καταχειροκροτούμενος από τα στελέχη της Ν.Δ. και δεσμεύθηκε πως δεν πρόκειται να υπάρχουν άλλα μέτρα λιτότητας. «Μπήκαμε στην τελική ευθεία, οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, δεν θα υπάρξουν άλλα νέα μέτρα λιτότητας και μόλις μπούμε στην ανάπτυξη θα υπάρξει και αποκατάσταση των αδικιών», υποσχέθηκε

Δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Για την κρίση υπάρχουν ευθύνες από όλους, αναγνώρισε ο Πρωθυπουργός, αλλά από τη μία, είπε κάνοντας αναφορά στους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, έχουμε τις δυνάμεις που είδαν τα σφάλματα και έχουν το θάρρος να τα διορθώσουν, και απέναντί μας αυτούς που διώχνουν τους επενδυτές, που θέλουν να εμποδίσουν τις αποκρατικοποιήσεις, που ονειρεύοναι να κρατικοποιήσουν τα πάντα και έχουν κάνει σημαία τους την ανομία.

Είναι αυτοί που μιλούν με πολλά στόματα, γιατί δεν υπάρχει άποψη που να μην την έχουν πάρει πισω για την τροποποιήσουν επανεμφανίσουν, όμως, υπογράμμισε, δεν μας πτοουν ούτε οι απειλές τους ούτε οι φωνές τους και όταν μας κουνάνε το δάχτυλο τους βάζουμε στη θέση τους, γιατι αυτή η παράταξη είναι δύναμη εθνικής ευθύνης δεν έχει καμία υποχρέωση να απολογείται στις συνιστώσες του λαϊκισμού.

Εμμεση αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στη Χρυσή Αυγή. Είναι αρετή, είπε, να αγαπάς την πατρίδα σου και η πατρίδα είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Υπάρχουν όμως αυτοί που επικαλούνται τη δημοκρατία και περιφρονούν την πατρίδα (σ.σ. έμμεση βολή για τον ΣΥΡΙΖΑ) και αυτοί που επικαλούνται την πατρίδα και περιφρονούν τη δημοκρατία - και οι δύο βλάπτουν το ίδιο πατρίδα κα τη δημοκρατία.

«Στο συνέδριο δεν πάμε να λύσουμε εσωτερικά προβλήματα, αλλά για να ανταμώσουμε την κοινωνία»

Όσον αφορά την πορεία προς το συνέδριο, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά ξεκινάμε μήνες νωρίτερα» χωρίς έπαρση και αλαζονεία για να ανοίξουμε τα αυτιά στην κοινωνία και θα σπάσουμε τα στεγανά μας», τόνισε, γιατί υπάρχουν πολίτες που ψάχνουν κάτι για να πιστέψουν, μακριά από αγκυλώσεις του παρελθόντος.

«Οφείλουμε να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να αναδείξουμε νέες μορφές εκπροσώπησης και νέα πρόσωπα. Δεν πάμε να λύσουμε εσωτερικά προβλήματα, πάμε να ανταμώσουμε, να ενώσουμε την κοινωνία. Το συνέδριο δεν θα είναι τυπική διαδικασία. Θα πάμε εξωσυμβατικά, θα πάμε σε όλη την Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο, θα αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, θα συζητήσουμε θεματικές ενότητες με όλους τους τρόπους, για την λαθρομετανάστευση, για την δημόσια ασφάλεια, θα μιλήσουμε με τον επαγγελματία τον άνεργο τον αγρότη» για να «αφουγκραστούμε την αγωνία και του τελευταίου Έλληνα», υπογράμμισε ο αρχηγός της Ν.Δ..

«Το συνέδριο θα οδηγήσει την σκέψη και την πορεία μας. Με το συνέδριο αυτό χτίζουμε την Ελλάδα του 2020», είπε για να δεχτει και πάλι το θερμό χειροκρότημα των παριστάμενων στην αίθουσα.

Αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στο συνέδριο αποδήμων, το μεγάλο αναξιοποίητο κομμάτι του Ελληνισμού, όπως είπε, γιατί «έχουν ρόλο και λόγο να αποκτήσουν». Αυτό, σημείωσε, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα και «θα δείξουμε ότι η παράταξη τολμάει και ότι μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό της».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πείθει ούτε τους δικούς του

Για μισαλλόδοξο κήρυγμα που δεν μπορεί να πείσει πλέον κανέναν, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, στο σχόλιό του για την ομιλία του κ. Σαμαρά.

«Δεν μπορεί να βαφτίζεις το κρέας, ψάρι, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεις λάθος φάρμακο, το πρώτο μνημόνιο και να υλοποιείς το τρίτο μνημόνιο, αυξάνοντας τη δόση του φαρμάκου.
Δεν μπορεί να λες πως νοιάζεσαι για την πατρίδα και να υλοποιείς μια πολιτική που εξοντώνει το λαό της.

Δεν μπορεί να μιλάς για ανάπτυξη και να απολύεις κόσμο, να παίρνεις μέτρα που σκορπίζουν τη φτώχεια δεξιά και αριστερά.

Δεν μπορεί να μιλάς στο όνομα της δημοκρατίας και καθημερινά να την υπονομεύεις, με κατασταλτικές πρακτικές και εμφυλιοπολεμικά διχαστικά κηρύγματα», παρατήρησε ο κ. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «τώρα πια ο κ. Σαμαράς δεν πείθει ούτε τους δικούς του». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου