Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Bloomberg: Στο τραπέζι η αναδιάρθρωση και της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου!



Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, πιέζοντας την Κύπρο να συρρικνώσει το τραπεζικό της σύστημα ως προϋπόθεση για τη χορήγηση βοήθειας, «αναβιώνουν» απαιτήσεις που την προηγούμενη εβδομάδα θεωρήθηκαν ακραίες, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg. 

Κατά τους τέσσερις αξιωματούχους, οι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών της ευρωζώνης εξετάζουν σχέδιο για αναδιάρθρωση των δύο μεγαλύτερων κυπριακών τραπεζών και για πάγωμα των assets των μη εξασφαλισμένων καταθετών. 

Η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου θα διαχωρίζονταν και θα δημιουργούνταν μια «κακή
τράπεζα», σύμφωνα με τον έναν αξιωματούχο.  ι εγγυημένες καταθέσεις, ενώ οι μη εγγυημένες καταθέσεις Οι ζημίες για τους μη εγγυημένους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων των μη εγγυημένων καταθετών, τα οποίο έχει τη στήριξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Ο -κάτω των 100.000 ευρώ- θα μπουν σε μια «καλή τράπεζα» και δεν θα υποστούν απώλειες θα μπουν στην «κακή τράπεζα» και θα παγώσουν μέχρι να μπορέσουν να πωληθούν τα assets, σύμφωνα και με τους τέσσερις αξιωματούχους. 

θα μπορούσαν να αγγίξουν έως και το 40% με βάση το σχέδιο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου