Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ας αποφασίσουν επιτέλους για το ευρώ…

Ένα από τα πράγματα που δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέπεια απόψεων, ιδεών και λόγων όπως αυτή ξεδιπλώνεται διαχρονικά. Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης βγήκε στο ραδιόφωνο του Real και είπε αυτό που άλλοι στο κόμμα του ντρέπονται να πουν ανοιχτά, από φόβο ότι θα τους κοστίσει ψηφουλάκια.
Ερωτόμενος αν πρέπει συνολικά να παραμείνουμε στο ευρώ μετά τον ευρωσκεπτικισμό που αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, απάντησε: «Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Nα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο
εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ».
Βέβαια, ως συνήθως, δεν απάντησε αν το άλμα στο κενό θα βοηθούσε στην αποφυγή όλων αυτών των μαρτυρίων ή αν θα χειροτέρευε την κατάσταση. Το ίδιο ασαφής υπήρξε και προ ημερών ο σύντροφος του Σκουρλέτη, βουλευτής της Β΄ Πειραιώς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος είχε πει πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη και την παραμονή στην Ευρωζώνη. Είχε επίσης προσθέσει ότι δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τον κόσμο λέγοντας ότι θα καταργήσεις το μνημόνιο παραμένοντας στο ευρώ. Πολύ απλά, αυτό δεν γίνεται.
Προτείνουμε λοιπόν, σήμερα στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί σε βάθος το θέμα αυτό και να ληφθεί μια ξεκάθαρη απόφαση ώστε να ξέρουν και οι πολίτες τι ψηφίζουν. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου