Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Θα έρθουν στη Βουλή ακόμη και με το ζόρι!



Σε αυτοπρόσωπη παρουσία στη Βουλή, ακόμα κι αν επιμείνουν να μην καταθέσουν, θα υποχρεώσουν τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τα μέλη της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τη «λίστα Λαγκάρντ». Χθες, τα τέσσερα ξαδέλφια του πρώην υπουργού Οικονομικών επιβεβαίωσαν τις φήμες που τους ήθελαν να αρνούνται να καταθέσουν στη Βουλή και με υπομνήματα που απέστειλαν υποστήριξαν ότι ο νόμος τούς δίνει αυτό το δικαίωμα.

Στα ίδια υπομνήματα οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου (Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και οι σύζυγοί τους Σ. Συκιαρίδης και Ανδρ. Ρωσσώνης) χαρακτηρίζουν αβάσιμες τις υποψίες σε
βάρος τους, κάνουν λόγο για ατυχείς συμπτώσεις και υποστηρίζουν ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί τους υπερκαλύπτονται από τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεών τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως είχε και η περιγραφή της προσωπικής τους σχέσης με τον εξάδελφό τους. «Χωρίς τίποτα να έχει σκιάσει τις συγγενικές μας σχέσεις, από συγκυριακούς λόγους δεν διατηρούσαμε δεσμούς “συντροφιάς” μαζί του. Το 1998, όταν γύρισε στην Ελλάδα ως σύμβουλος του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, συνδέθηκε με πολιτικό χώρο διαφορετικό από αυτόν του πατέρα μας. Εχουμε διαφορετικές πολιτικές θέσεις. Η ανάμειξή του στην πολιτική και μάλιστα στην περιφέρεια Κοζάνης με το ΠΑΣΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα οι σχέσεις μας να κρατηθούν σε απόσταση. Δεν τον στηρίξαμε πολιτικά εκεί» αναφέρουν οι εξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου.

Η Επιτροπή στάθηκε σε άλλο σημείο του υπομνήματος, το οποίο φαίνεται να καίει τον κ. Παπακωνσταντίνου: «Και να ήθελε υποτεθεί ότι -πράγματι- ο πρώην υπουργός Οικονομικών νόθευσε κείμενο που εξέθεσε σε αρνητική κριτική το όνομά του, είχε στήριγμα αυτοτελές για να ενεργήσει έτσι. Χωρίς, δηλαδή, να απαιτείται προς παρακίνησή του οποιαδήποτε παραίνεση οιουδήποτε».

Δεν ήταν μόνο η άρνηση των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου να καταθέσουν η μόνη δυσμενής εξέλιξη χθες για την Επιτροπή. Ασχημα μαντάτα ήρθαν και από το ΣΔΟΕ, αφού ο επικεφαλής του Στ. Στασινόπουλος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι οι τράπεζες έστειλαν μεν τα συμπληρωματικά στοιχεία για την περιουσιακή κατάσταση, ωστόσο το πόρισμα του ΣΔΟΕ αργεί. Ενδεχομένως ακόμα και μετά την 25η Μαρτίου. Με βάση αυτήν την ενημέρωση η Επιτροπή αποφάσισε να επανακλητεύσει τους συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου όταν θα διαβιβαστεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ στη Βουλή, και αν και τότε αρνηθούν, η Επιτροπή ενδέχεται να προσφύγει σε άλλα μέσα εξαναγκασμού της φυσικής παρουσίας τους στη Βουλή, όπως το εισαγγελικό ένταλμα.
Γιώργος Λυκουρέντζος
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου