Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σαμαράς για νεολαία και επιχειρηματικότητα

imageΣε σημερινή ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για την ανάγκη ενός «κοινωνικού συμβολαίου» ανάμεσα στους νέους και στην πολιτεία. Στον χώρο βρίσκονταν εκπρόσωποι περίπου είκοσι «νεόφυτων» επιχειρήσεων.
«Εκεί που το κράτος χρειάζεται να παρέμβει και να υπάρχει χρηματοδότηση και γι’ αυτό βρισκόμαστε σε αυτό το υπουργείο, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία, αλλά και να υπάρξει και μια καινούργια, όπως είπα επιχειρηματική κουλτούρα, ώστε να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Είναι υποχρέωση της πολιτείας και είναι υποχρέωση των
υπουργών, να πετύχουν και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα οδηγήσει πού; Στο σχηματισμό ενός φιλικού, του πιο δυνατού φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τους νέους επιχειρηματίες», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο πρωθυπουργός.
Προσέθεσε ακόμα πως, «Υποχρέωσή μας είναι να εμπνεύσουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους νέους και στην πολιτεία. Στόχος η ανοικοδόμηση της χώρας και η εύρεση νέων θέσεων εργασίας μέσα από νέες καινοτόμες ρηξικέλευθες προτάσεις που μπορεί να είναι βιώσιμες. Να διαμορφώσουμε μια βάση δημιουργικότητας νεοφυών επιχειρηματικότητας. Πιστεύουμε ότι η στρατηγική στήριξης είναι μια ρεαλιστική στρατηγική, μια βασική οδός εξόδου από την κρίση».
 athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου