Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ουδέν νεότερο για τον ΟΛΚ

Ουδέν νεότερο για τον ΟΛΚ

Μαζί με το βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, περιόδευσε χθες σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια της Θάσου, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Κώστας Μουτζούρης. Συνοδεύονταν επίσης από το δήμαρχο του νησιού Κώστα Χατζηεμμανουήλ, ενώ στη Θάσο για τον ίδιο λόγο βρέθηκαν χθες ο Αρχέλαος Γρανάς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, Θωμάς Καραβάς.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής ο κ. Μουτζούρης, αναγνώρισε χθες ότι η Θάσος είναι παραμελημένη, χρειάζεται όπως είπε μεγαλύτερη φροντίδα, απ΄ όλους μας. Είναι – είπε ο κ. Μουτζούρης – ένα σημαντικό κομμάτι της Μακεδονίας.
Για τα θέματα που αφορούν τη θέση την οποία κατέχει στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας,
υποσχέθηκε ότι όλα τα θέματα της Θάσου θα προωθηθούν άμεσα.
Ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του κ. Κώστα Μουτζούρη, σχετικά με άλλες εκκρεμότητες αρμοδιότητάς του, που έχουν να κάνουν με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Ρωτήθηκε λοιπόν τι θα γίνει με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, θέσεις που είναι κενές. Απάντησε ότι πρόκειται για ολιγωρία, οι θέσεις είπε θα καλυφθούν άμεσα. Τόνισε μάλιστα ότι αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν μέσω της συνεννόησης των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Για την εκκρεμότητα που υπάρχει στο έργο του νέου λιμανιού, έχει σχέση με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, τον λόφο Άσπρα χώματα, την έκταση Εσκί Καπού και τον Δήμο Καβάλας, ο Κ. Μουτζούρης αναγνώρισε ότι «το θέμα δεν λύθηκε. Βάλτωσε» είπε χαρακτηριστικά. Αυτό το απέδωσε σε κακούς χειρισμούς οι οποίοι όπως είπε έγιναν σε τοπικό επίπεδο. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι γι΄ αυτό το θέμα πρέπει να βρεθεί λύση.
Σχετικά με την παραχώρηση μέρους της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο Δήμο Καβάλας, σημείωσε ότι οι εξελίξεις είναι γρήγορες, είπε μάλιστα ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί να ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει αυτή την παραχώρηση εντός του έτους.
Για το νέο νόμο περί των λιμανιών και τα σενάρια για λιμενικά δίκτυα, που θ΄ απορροφήσουν μικρότερα περιφερειακά λιμάνια, ο κ. Μουτζούρης είπε: «Στο νέο νόμο προβλέπεται ότι τα λιμάνια αυτά δύνανται ν΄ αποτελέσουν δίκτυο λιμένων. Άρα πρέπει να υπάρχει η βούληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ειδικά του κάθε Οργανισμού Λιμένα, για να συμμετέχει στο δίκτυο φορέων. Μένει να βρούμε ποιο θα είναι και το τελικό κείμενο, δηλαδή τι ακριβώς θα ψηφίσει η βουλή, ώστε να εφαρμοσθεί στη συνέχεια από το υπουργείο».
proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου