Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Προς ολοκαύτωμα η Μ. Ανατολή

SyriaHezbolaLΣιιτικό Στρατό  δημιούργησε το Ιράν εντός της συριακής επικράτειας, σε συνεργασία με την Χεζμπολάχ και βέβαια την συριακή κυβέρνηση, με σκοπό την προστασία των σιιτικών πληθυσμών σε περίπτωση πτώσης του Άσαντ, ενώ ουσιαστικά έχει ενιοποιηθεί ο "αμυντικός χώρος" με τον Λίβανο.
Το Ιράν, με την παροχή κυρίως εκπαίδευσης από την συμμαχική Χεζμπολάχ, σχημάτισε ήδη σε διάφορα σημεία της συριακής επικράτειας στρατό των 50.000 αντρών, επικουρούμενο από άλλες 10.000 αξιόλογα οπλισμένους τζιχαντιστές ('αγωνιστές ιερού πολέμου)' όπως αποκάλυψε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Αβίβ Κοσαβί.
"Προορισμός αυτής της στρατιωτικής δύναμης είναι, ωστόσο, να έχουν αμφότεροι ένα έρεισμα στην
αυριανή Συρία", εάν δεν μείνει τελικώς πρόεδρος της Συρίας ο Ασαντ, πιστεύει ο υποστράτηγος Αβίβ Κοσαβί.
Μιλώντας στο ινστιτούτο Herzliya, για την στρατηγική και την διπλωματία, ο Κοσαβί διαπίστωσε ότι "Η Συρία γκρεμίζεται τώρα σε ερείπια" και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ο στρατός αυτός, που σήμερα λειτουργεί ως η 'οπισθοφυλακή' του συριακού κυβερνητικού, συγκροτημένος με απόφαση του Ιράν, σε συνεργασία με την Χεζμπολάχ, "να αυξηθεί μελλοντικά και να φθάσει ακόμα και στις 100 χιλιάδες" στρατιώτες.
Στο μεταξύ, την Κυριακή αποπλέουν για την Ταρτούς τα τρία ρωσικά αποβατικά που αυτή την στιγμή ναυλοχούν στο λιμάνι της Βηρυτού. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα αποβιβαστούν ή θα παραμείνουν στα αποβατικά ως εφεδρική δύναμη. Πάντως στην Συρία υπολογίζονται σε 30.000 οι Ρώσοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και 5.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, τόσο χειριστές α/α όπλων, όσο και πεζοναύτες. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου