Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΧΙ: Συντηρούν το κλίμα ανασφάλειας - Το "μοντέλο Κύπρος" μπορεί ν' ακολουθηθεί και αλλού...

Λίγες ώρες μετά την επαναδιατύπωση της δήλωσης του προέδρου του Eurogroup μέσω της οποίας επαναφέρει την εκτίμηση ότι θα πρέπει το ρίσκο των Τραπεζών να επιμερίζονται μέτοχοι και μεγαλοκαταθέτες (κάτοχοι άνω των 100 χιλ.ευρώ), το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο έρχεται να δικαιώσει τ' απόνερα που η δήλωση Ντάισελμπλουμ προκάλεσε διεθνώς, λέγοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι, η περίπτωση της Κύπρου μπορεί να καταστεί πρότυπο για τη διαχείριση κρίσεων και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης...

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ΔΧΙ προειδοποιεί τους επενδυτές να έχουν υπόψη τους την περίπτωση της Κύπρου, «ως μια αντανάκλαση του τρόπου με τον οποίο θα γίνεται ο χειρισμός μελλοντικών κρίσεων». Το Ινστιτούτο, που είχε εμπλακεί στο σχεδιασμό της διάσωσης της Ελλάδας, αποκαλεί την προσέγγιση που ακολουθήθηκε στην Κύπρο ως μια «πολύ έντονη μετατόπιση στην στρατηγική που ακολουθήθηκε νωρίτερα στην κρίση της ευρωζώνης».

Μένει να αποδειχτεί αν η περίπτωση της Κύπρου θα σηματοδοτήσει έναν νέο τρόπο χειρισμού άλλων κρίσεων στην ευρωζώνη, ή αν αποτελεί μοναδική περίπτωση. καταλήγει το ΔΧΙ.
 lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου