Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Συμβιβαστική πρόταση εξετάζουν τρόικα - Αναστασιάδης


newego LARGE t 1101 54178075Νέα πρόταση έχει στα σκαριά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας που επιβλέπει την κυπριακή οικονομία.
Το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας, του οποίου είναι επικεφαλής η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βερκουλέσκου, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα πρόταση, μετά την καταψήφιση, χθες από τη Βουλή, του νομοσχεδίου για «κούρεμα» των καταθέσεων.
Οι επικεφαλής της τρόικας συναντήθηκαν με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια μετέβησαν στη Βουλή για ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων.
Προηγήθηκε δίωρη σύσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων.
Το κλιμάκιο της Τρόικας επισκέφθηκε αργότερα την Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη της Κεντρική Τράπεζας συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι
σχετικά με την εξεύρεση των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ έτσι ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσει η ψήφιση των δυο νομοσχεδίων τα οποία προνοούν το μεν πρώτο τον περιορισμό της εκροής κεφαλαίων από τις τράπεζες και το δεύτερο τον διαχωρισμό των στοιχείων των τραπεζών σε «καλά και κακά» και τη δημιουργία των λεγόμενων «τραπεζών γέφυρας».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη σύσκεψη εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, κάποιοι υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί η ιδέα για σύσταση μιας εταιρείας η οποία θα εκδώσει ομόλογα τα οποία θα διασυνδέονται και με τα έσοδα από το φυσικό αέριο, άλλοι υποστήριξαν ότι αυτή η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και να λειτουργήσει.
Στο μεταξύ έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής συνεκλήθη για σήμερα στις 18.00 το απόγευμα (ethnos, ΑΠΕ/ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου