Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η Κύπρος «βιώνει τις δραματικότερες στιγμές μετά την εισβολή των Τούρκων» δηλώνει ο Αναστασιάδης στο διάγγελμά του

 
Ο Νίκος Αναστασιάδης απευθύνθηκε με διάγγελμα στον κυπριακό λαό επιθυμώντας να εξηγήσει την απόφαση του προχθεσινού Eurogroup, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της μεγαλονήσου υποστήριξε ότι η χώρα βιώνει «τις δραματικότερες στιγμές μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο», τόνισε όμως ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία αποφεύγονται τα χειρότερα και ένα δεύτερο, επαχθέστερο μνημόνιο.

Ο Ν. Αναστασιάδης θα προτείνει την αντιστάθμιση της ζημιάς των καταθετών με μεταβίβαση σε
αυτούς ανάλογων πακέτων μετοχών από τις τράπεζες, στις οποίες διατηρούσαν τους λογαριασμούς τους. Τόνισε μάλιστα ότι συνεχίζει τη μάχη για την προστασία των μικροκαταθετών, υπονοώντας προφανώς ότι θα δώσει έμφαση σε ένα «κούρεμα» μόνον για καταθέσεις σημαντικού ύψους.

Ο κύπριος ηγέτης αναγνώρισε ότι υφίσταται σημαντικό πολιτικό κόστος από την απόφαση του Eurogroup, η οποία όμως απέτρεψε μία άτακτη χρεοκοπία της χώρας και κάλεσε τα Κόμματα να ψηφίσουν υπέρ των συμφερόντων του λαού.

Έκλεισε το διάγγελμα διαδηλώνοντας την εμπιστοσύνη του προς τον κυπριακό λαό και τονίζοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου