Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Απόσχιση των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα- Ο Αναστασιάδης ευχαριστεί τον Σαμαρά για την στήριξη του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Αναστασιάδη σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων της Κύπρου με το κλιμάκιο της τρόικας λίγες ώρες πριν ψηφιστούν τα νομοσχέδια από την κυπριακή Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει στον έλεγχό της τις δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συστημικής αποσταθεροποίησης των ελληνικών τραπεζών.
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να δέχθηκε και να έχει
ήδη κλείσει η συμφωνία. Μετά από αυτές τις εξελίξεις στον έλεγχο της Ελλάδας περνάνε τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας, Η ελληνική πλευρά,  έχει έτοιμο το σχέδιο άμεσης αποσύνδεσης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από τους μητρικούς ομίλους στην Κύπρο.
Η συμφωνία έγινε με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους για την Κύπρο σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτό θα πραγματοποιηθεί με έκτακτο νομοθετικό διάταγμα με το οποίο θα περνούν στον έλεγχο της Ελλάδας οι δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών στη χώρα μας, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος συστημικής αποσταθεροποίησης των ελληνικών τραπεζών.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου