Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Στη θέση της η καμινάδα που θα «βγάλει» Πάπα

nΚορυφώνονται οι ετοιμασίες για την εκλογή του νέου Πάπα στο Βατικανό με πρώτο ορατό σημάδι την τοποθέτηση της καμινάδας στην οροφή της Καπέλα Σιξτίνα, από όπου λευκός ή μαύρος καπνός θα εξέλθει, σηματοδοτώντας σύμφωνα με την παράδοση την εκλογή ή όχι νέου Ποντίφικα.
Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκαν εντός του χώρου όπου θα αρχίσει να συνεδριάζει το Κονκλάβιο την Τρίτη, δύο σόμπες. Η μια θα χρησιμοποιηθεί για να καούν τα ψηφοδέλτια των καρδιναλίων μετά την ψηφοφορία και η άλλη για να
βγάλει τον καπνό από την καμινάδα.
nΑν η ψηφοφορία δεν αναδείξει Πάπα, με την προσθήκη του κατάλληλου χημικού θα παραχθεί ο μαύρος καπνός. Σε αντίθετη περίπτωση ο καπνός θα είναι λευκός ώστε να γνωστοποιηθεί στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία των 1,2 δισ. πιστών έχει νέο επικεφαλής.
Αν η διαδικασία ολοκληρωθεί νύχτα, η καμινάδα θα φωταγωγηθεί ώστε να είναι ορατό το αποτέλεσμα, ενώ οι σόμπες θα δοκιμαστούν αλλά διακριτικά για να μην προκληθεί αναταραχή στους πιστούς, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.
athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου