Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σκουρλέτης: «Όχι πάση θυσία στο ευρώ...»


Αντιφατικών δηλώσεων συνέχεια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπό του και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ν' ανταλλάσσουν ρόλους για το εάν πρέπει ή όχι να μείνει η χώρα στο ευρώ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε εκ νέου το θέμα της παραμονής η όχι της Ελλάδας στο ευρώ, για το οποίο η ηγεσία και πολλά στελέχη του κόμματος έχουν κατηγορηθεί για παλινωδίες, και τους τελευταίους μήνες η Κουμουνδούρου καταβάλλει προσπάθεια να κλείσει με τρόπο που δεν θα αμφισβητείται η προσήλωσή της στην ευρωζώνη.

Μιλώντας στο ραδιόσταθμό Real FM, ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε αν πρέπει συνολικά να
παραμείνουμε στο ευρώ και απάντησε:

«Πάση θυσία σημαίνει η ανεργία από το 30 να πάει στο 40; Να κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και άλλες επιχειρήσεις να μεταναστεύσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι στο εξωτερικό; Όχι λοιπόν πάση θυσία με τίποτα και για τίποτα, προφανώς ούτε και για το ευρώ».

Πάντως σχεδόν την ίδια ώρα ένα άλλο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης, ανέφερε ότι το κόμμα του ποτέ δεν εξέτασε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, και ότι αυτό αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή. Μίλησε δε για διαστρέβλωση των θέσεων της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «για μας το δίλημμα είναι αν θέλουμε μια Ευρώπη η οποία θα βασίζεται σε μια πολιτική η οποία θα διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, θα ανατρέπει το κοινωνικό status όλων των προηγούμενων δεκαετιών, αν θέλουμε μια Ευρώπη της ύφεσης της ύφεσης και την ακραίας λιτότητας ή όχι. Και η επιλογή μας είναι το δεύτερο. Θέλουμε μια Ευρώπη που να έχει στον πυρήνα της την αλληλεγγύη των λαών, την διεύρυνση της δημοκρατίας και μια ανάπτυξη που αν προστατεύει την εργασία και τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου