Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

“Φυλακισμένος” από τη γυναίκα του ο Χέλμουτ Κολ Η δεύτερη σύζυγός του, ελέγχει τις επισκέψεις, την αλληλογραφία και την ίδια τη ζωή του πρώην Γερμανού καγκελάριου


“Φυλακισμένος” από τη γυναίκα του ο Χέλμουτ Κολ

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας,ο 83χρονος Χέλμουτ Κολ,  έχει απομονωθεί  σχεδόν τελείως  από τον έξω κόσμο, σύμφωνα με τους δύο γιους του,οι οποίοι κατηγορούν την -κατά πολύ νεότερη- γυναίκα του ότι τον κρατά “φυλακισμένο".
Ο Ουόλτερ και ο Πέτερ  έχουν κατηγορήσει δημοσίως την Μάικε Κολ-Ρίχτερ -την δεύτερη γύναικα του Χέλμουτ Κολ- για τον υπερβολικό έλεγχο που ασκεί στη ζωής του πατέρα τους. Η 49χρονη  Μάικε διαβάζει η ίδια και γράφει όλες τις  επιστολές του, αποφασίζει ποιος επιτρέπεται να τον δει, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορισμένους έμπιστους ανθρώπους από του Κολ- συμπεριλαμβανομένου του πρώην σοφέρ του και του φωτογράφου - και επιλέγει να τον κρατά  "σαν φυλακισμένο" στο μπανγκαλόου μοιράζονται.
Ο γιος του, Πέτερ, δεν έχει δει τον πατέρα του από το 2011. Στη τελευταία του επίσκεψη στην οικεία
των Κολ,στο Ογγερσάιμ,  άνοιξε την πόρτα μια εμφανώς δυσαρεστημένη Μάικε. Ο Πέτερ και η μικρή του κόρη κατάφεραν να δουν μόνο για δέκα λεπτά τον Χέλμουτ Κολ, ο οποίος τους είπε “καλύτερα να φύγετε τώρα, αλλιώς θα έχω πάλι προβλήματα”.
Ακόμα και το περιοδικό Spiegel, σε πρόσφατο άρθρο του, περιγράφει την -κατά 34 χρόνια μικρότερη- κυρία Κολ ως  “Λαίδη Μάκβεθ του Ογγερσάιμ". "Είναι ο θυρωρός, ο άνθρωπος που ελέγχει τα λόγια του ... αποφασίζει ποιος μπαίνει  και ποιος  βγαίνει από το σπίτι," γράφει  χαρακτηριστικά το άρθρο.  
Αυτές οι δραματικές αποκαλύψεις έγιναν από τους δύο γιους του πρώην καγκελάριου σε τηλεοπτική εκπομπή, εν όψει της έκδοσης της βιογραφίας της μητέρας τους Χανελόρε-και πρώτης συζύγου του Χέλμουτ Κολ- η οποία αυτοκτόνησε το 2001 καθώς έπασχε από μια σπάνια μορφή ασθένειας.  
Θέλαμε μόνο να μάθει ο κόσμος την "τραγική πτώση" του πατέρα μας  καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τον αυξανόμενη απώλεια του ελέγχου που έχει πάνω στην ίδια του τη ζωή" είπαν ο Ουόλτερ και ο Πέτερ. 
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου