Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Κυπριακή Βουλή: Αποχή από την ψηφοφορία αποφάσισε ο ΔΗΣΥ- Θα καταψηφιστεί το σχέδιο της ΕΕ (Ζωντανή σύνδεση)


Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναβληθείσα από χθες ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων στην κυπριακή Βουλή ξεκίνησε στις 18.00.  

Να σημειωθεί πως δεν έγινε δεκτή η εισήγηση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, να αναβληθεί για αύριο η συζήτηση, αφού τα υπόλοιπα κόμματα διαφώνησαν και έτσι η συζήτηση διεξάγεται κανονικά.

Παράλληλα, ο κυβερνών Δημοκρατικός Συναγερμός του Νίκου Αναστασιάδη αποφάσισε να
συμμετάσχει στη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, ωστόσο αναμένεται να απόσχει της ψηφοφορίας.

Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχεδιο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πρόκειται να καταψηφιστεί από τα υπόλοιπα κόμματα της κυπριακής Βουλής, γεγονός που αναμένεται να επιβεβαιώσει την πρόβλεψη του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη ότι «το κούρεμα των καταθέσεων δεν περνάει».

Αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο για εξέταση ενός σχεδίου Β.

Αυτή την ώρα, εκατοντάδες πολίτες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από τη Κυπριακή Βουλή διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Eurogroup και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Επί του παρόντος οι πρώτες ομάδες αποτελούνται από οπαδούς του ΑΚΕΛ και αργότερα αναμένεται η άφιξη και άλλων ομάδων.

Εν τω μεταξύ αστυνομία απέκοψε την οδό Μαχάτμα Γκάντι, στην οποία βρίσκεται η Κυπριάκη Βουλή. Έξω από τη Βουλή βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και πολλά τηλεοπτικά συνεργεία ξένων ΜΜΕ. Οι πορείες διαμαρτυρίας θα καταλήξουν στην κάθετη λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος, μπροστά από το Αρχαιολογικό μουσείο.
 lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου