Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Θέλει μητέρες σε... εφεδρεία

Εφεδρεία για τις νέες μητέρες δημοσίους υπαλλήλους προκειμένου να ελαφρύνει το Δημόσιο πρότεινε χθες από τη Βουλή η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, προκαλώντας νέο κύκλο συζητήσεων. Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η κυρία Σκοπούλη ανέβηκε στο βήμα και πρότεινε οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι που γίνονται μητέρες να μένουν στο σπίτι τους για τρία χρόνια με τον μισό μισθό και παράλληλα να λαμβάνουν κουπόνια με τα οποία θα αγοράζουν ελληνικά προϊόντα διατροφής σε χαμηλότερες τιμές.

«Πρέπει να κάνουμε τις μητέρες να μένουν περισσότερο καιρό δίπλα στα παιδιά τους τα πρώτα χρόνια. Θα μπορούσαμε, παραδείγματος χάριν, τώρα που υπάρχει αυτή η οικονομική δυσπραγία και η ανάγκη να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι νεαρές γυναίκες που είναι στο Δημόσιο και θέλουν να
τεκνοποιήσουν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στο σπίτι τους. Πιθανόν να παίρνουν μισό μισθό, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα ελληνικά προϊόντα διατροφής σε μισή τιμή για τρία χρόνια από τότε που γεννούν, με ένα κουπόνι» είπε επί λέξει η κυρία Σκοπούλη. Σύμφωνα με την πρόταση, τα κουπόνια θα έχουν διπλό χαρακτήρα, αφού θα συμβάλλουν στην αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος από τον μισό μισθό, αλλά θα μυήσουν και τα μικρά παιδιά στην ελληνική διατροφή, βοηθώντας στη σωστή ανατροφή όχι στο εκπαιδευτικό αλλά στο βιολογικό επίπεδο τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής τους.

Κατά τα άλλα, σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έφτασαν στη Βουλή για τις γυναίκες που ακόμα και στις μέρες μας πέφτουν θύματα κακοποίησης, καθώς ο αριθμός ξεπερνάει τις 7.000. Σύμφωνα με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου και με βάση τα στοιχεία της γραμμής SOS 15900 για την άμεση συμβουλευτική υποστήριξη γυναικών-θυμάτων όλων των μορφών βίας, στα δύο χρόνια λειτουργίας της η γραμμή κατά της βίας έχει δεχτεί περισσότερες από 10.020 κλήσεις.
dimokratianews.gr

Από αυτές, οι 7.909 αφορούσαν καταγγελία έμφυλης βίας. Οι 5.874 έγιναν από τις ίδιες τις γυναίκες και 2.035 από τρίτα πρόσωπα. Οι υπόλοιπες 2.111 κλήσεις αφορούσαν διάφορα αιτήματα ενημέρωσης, αλλά υπήρξαν και 71 ηλεκτρονικά μηνύματα, ενώ 23 κλήσεις αφορούσαν καταγγελία εμπορίας γυναικών (trafficking). Δύο κλήσεις έγιναν από τις ίδιες τις γυναίκες και 21 από τρίτα πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου