Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνεχίστηκε η μεταφορά των Patriot στην Τουρκία


patriot 10 -630x587Συνεχίστηκε και αυτό Σαββατοκύριακο η μεταφορά των αμερικανικών Patriot που θα αναπτυχθούν στο Gaziantep, μια πόλη στη ΝΑ Τουρκία 185 χιλιόμετρα ΒΑ των Άδάνων και 127 χιλιόμετρα Β. από το δρόμο του Χαλέπι της Συρίας .

 Η φάλαγγα 20 οχημάτων που μετέφερε τις συστοιχίες πυραύλων έφτασε στην Διοίκηση της 5ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων στο Gaziantep.

Ένα τμήμα του συστήματος α Patriot που ζήτησε η Τουρκία από το ΝΑΤΟ βρίσκονται στην βάση Ιντσιρλίκ στα Αδανα.
Όπως μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους δρόμους από
όπου μεταφέρθηκαν οι πύραυλοι που θα αναπτυχθούν στην 5η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων στο Gaziantep.
Οι αμερικανικές συστοιχίες αναμένεται να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τις προσεχείς μέρες.Να σημειωθεί ότι από τις 25 Ιανουαρίου ολλανδικά αντιπυραυλικά συστήματα Πάτριοτ αναπτύχθηκαν στα Άδανα. Μαζί με τις δύο συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ, στην Τουρκία μετακινήθηκαν και 360 Ολλανδοί στρατιωτικοί που θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας τους.Οι Γερμανοί, όταν έφθασαν λίγες ημέρες νωρίτερα, είχαν και το πρώτο συμβάν αντίδρασης πολιτών εναντίον τους.Τούρκοι πολίτες, ισλαμιστές σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ,τους επιτέθηκαν ρίχνοντας τους στα κεφάλια σακούλες με αλεύρι, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να αναζητήσουν προστασία εντός γειτονικού καταστήματος. (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου