Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ένας από τους φερόμενους ως εμπρηστές της Marfin

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα,
αφέθηκε ο 32χρονος ομογενής από το Καζακστάν που κατηγορείται για την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός την ίδια ημέρα που δολοφονήθηκαν 3 υπάλληλοι της Τράπεζας Marfin μετά από εμπρησμό με βόμβες μολότοφ.
Στον ανακριτή έχει οδηγηθεί ακόμα και ένας νεαρός 30 ετών, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο των 3 υπαλλήλων της Τράπεζας καθώς φέρεται να πέταξε μολότοφ μέσα στην τράπεζα στις 5 Μαΐου του 2010.
Ο 32 ομογενής από το Καζακστάν αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του καθώς ένας υπάλληλος
του βιβλιοπωλείου Ιανός και παραλίγο θύμα καθώς και ένας αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσαν στον ανακριτή πως δεν είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για το άτομο που επιχείρησε να τους κάψει.
Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Ιανού, όταν εξετάστηκε για πρώτη φορά από τον ανακριτή και αφού του επιδείχτηκε φωτογραφία που είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια της πορείας και απεικόνιζε ένα νεαρό με μάσκα, φέρεται να κατέθεσε ότι «μπορεί να είναι αυτός, του μοιάζει κάπως. Ήταν κοντοκουρεμένος είχε ξενική προφορά μπορεί όμως η αντιασφυξιογόνος μάσκα να αλλοίωνε τη φωνή του».
Ο ίδιος μάρτυρας όταν πλέον η αστυνομία φέρεται να ταυτοποίησε το νεαρό ομογενή όταν του επιδεικνύεται η φωτογραφία απαντά στον ανακριτή «Δεν μοιάζει ο άλλος είχε πιο φαρδιές πλάτες και πλούσιο μαλλί. Αυτός είναι πιο αδύνατος».
Ο δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας ενώ προανακριτικά, στην ασφάλεια, είχε αναγνωρίσει σε ποσοστό 70% το πρόσωπο του εμπρηστή όταν εμφανίζεται στον ανακριτή και του επιδεικνύεται η φωτογραφία του κατηγορουμένου απαντάει: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι ο ίδιος. Δεν μοιάζει ως προς το ύψος και τα φρύδια».
Αυτή την ώρα στο δεύτερο τακτικό ανακριτή απολογείται ο 30χρονος νεαρός που κατηγορείται για την επίθεση στην τράπεζα Marfin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου