Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ινδία: Πάνω από τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι θα μπουν στον Γάγγη Kορυφώνεται η ινδουιστική γιορτή Κουμπ Μελά, που αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων στον κόσμο

Ινδία: Πάνω από τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι θα μπουν σήμερα στον Γάγγη Kορυφώνεται η ινδουιστική γιορτή Κουμπ Μελά, που αποτελεί το σημαντικότερο θρησκευτικό φεστιβάλ των Ινδουιστών και τη μεγαλύτερη συνάθροιση ανθρώπων στον κόσμο.
Οι εκδηλώσεις λατρείας ολοκληρώνονται με τον μαζικό εξαγνισμό στα νερά του ιερού ποταμού της Ινδίας, του Γάγγη. Στο πλαίσιο της ιεροτελεστίας, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 30.000.000 προσκυνητές θα μπουν σήμερα στο νερό, για να εξαγνιστούν, να
συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους και να  βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στην κάθαρση και στη σωτηρία.
Περισσότεροι από 14.000 αστυνομικοί, μαζί με στρατιωτικές δυνάμεις και ειδικά εκπαιδευμένους κομάντος, έχουν ακροβολιστεί στις όχθες του ποταμού ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της τελετής.
Εν τω μεταξύ,ο συνωστισμός στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Αλαχαμπάντ, στην ινδική πολιτεία Ούταρ Πραντές, όπου  συρρέουν εκατομμύρια προσκυνητών, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 20 άνθρωποι. Άλλοι 30 τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στον σταθμό κατέρρευσε γέφυρα, μέσω της οποίας γινόταν η μετακίνηση από τη μία πλατφόρμα στην άλλη.
Τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής έχουν ήδη δεχτεί πάνω από 150.000 ασθενείς, ενώ δύο προσκυνητές έχουν χάσει τη ζωή τους. Επίσης, έχει στηθεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο "κέντρο απολεσθέντων", όπου σχεδόν 40.000 άνθρωποι έχουν βρει τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς είχαν χαθεί μες στην πολυκοσμία.
Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ,  στις 14 Ιανουαρίου, περισσότεροι από 8.000.000 άνθρωποι βούτηξαν στα νερά του Γάγγη ενώ, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, οι Ινδοί προσκυνητές που θα εξαγνιστούν στο μολυσμένο νερό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100.000.000 .
Το Κουμπ Μελά διαρκεί 55 ημέρες και λαμβάνει χώρα κάθε 12 χρόνια. Ειδικά φέτος, πρόκειται για το Μάχα Κουμπ Μελά, που επαναλαμβάνεται μόνο κάθε 144 χρόνια.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου