Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ανθελληνικό παραλήρημα - Ακόμη και σε ΓΡΑΠΤΑ κείμενα ο Σύριζα ονομάζει τα Σκόπια Μακεδονία και τα κατεχόμενα Βόρεια Κύπρο.!

«Δημοκρατία της Μακεδονίας» αποκαλούν τα Σκόπια και «Βόρεια Κύπρο» το κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.


Έγγραφο (το είδατε στο taxalia εδώ) από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα της Αθήνας –το οποίο κυκλοφορεί και σε άλλες τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ- παρουσίασε σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, στο οποίο πρωτοκλασσάτα στελέχη και σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούν τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που παρουσίασε ο Κ.Γκιουλέκας αναφέρεται ότι: «…δεν υπάρχει κανένα "εθνικό συμφέρον" που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα (τα Σκόπια) να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία (Δημοκρατία της Μακεδονίας)…. Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ…».

«Αντίστοιχα, τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας, και άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η “ΡΟΖΑ”, η “Οικολογική Παρέμβαση”, η “Κόκκινο” και η “Διεθνιστική Εργατική Αριστερά” μιλούν για… “αναφαίρετο δικαίωμα των Σκοπίων να ονομάζονται Μακεδονία” και αναγνωρίζουν την “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα!»

Επιπλέον, σε δεύτερο έγγραφο που παρουσίασε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης στην εκπομπή, από ιστοσελίδα άλλου πρωτοκλασσάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής συγκεκριμένου τομέα πολιτικής, το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου αναφέρεται ως «Βόρεια Κύπρος» και γίνεται λόγος για… καταπίεση των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκύπριους. 


Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Η καταπίεση των ΤουρκοΚυπρίων από τους οικονομικά ευημερούντες ΕλληνοΚυπρίους είναι γεγονός, και όχι ένα τάχα…». «…Όσο για τον όρο Βόρεια Κύπρος, που εμείς χρησιμοποιούμε, πρέπει να θυμίσουμε ότι άλλη η γλώσσα ενός αριστερού άρθρου κι άλλη εκείνη της διπλωματίας (ή του ελληνικού ιμπεριαλισμού)».

Αναφερόμενος στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στο πάνελ ο Κ.Γκιουλέκας επισήμανε ότι:

«Και δεν είναι μόνο τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά μας θέματα μπερδεμένα. Ακόμη και στην οικονομική του πολιτική άλλα στελέχη του κηρύσσουν την “αριστερή έξοδο από το ευρώ”, όπως λένε, και άλλα, όπως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν ότι “νόμισμά μας είναι το ευρώ”».

Και συνέχισε, τονίζοντας:
 

«Δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να αλλάζει τις θέσεις της σαν τα πουκάμισα. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί μια πρωτοφανή πολυγλωσσία και μια πανσπερμία απόψεων, ανάλογα με την περίσταση, για να γίνει αρεστός σε όλους.
 
Δεν μπορούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιούν α λα καρτ τις απόψεις τους. Ακόμα δεν μας έχετε ξεκαθαρίσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.
 
Επιτέλους, αφήστε την πολυγλωσσία, ξεκαθαρίστε τις θέσεις σας και αναλάβετε τις ευθύνες σας», συμπλήρωσε ο Κ.Γκιουλέκας.

Η συζήτηση στην εκπομπή περιεστράφη γύρω και από την επίσκεψη Ολάντ και την ελληνική οικονομία, με τον βουλευτή Θεσσαλονίκης να αναφέρεται και στην έντονη προσπάθεια που γίνεται από τον πρωθυπουργό για να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε στον τομέα των επενδύσεων, αλλά και στην καθημερινή διαπραγμάτευση που δίνει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι:

«Η μάχη που δίνεται είναι εθνική. Όχι για να έχει οφέλη η κυβέρνηση ή κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Αλλά για να κερδίσουμε όλοι μας.
 
Γι αυτό καταβάλλονται αυτές οι προσπάθειες. Για να ανακοπεί και να αναστραφεί αυτή η πορεία μέσα στην βαθιά ύφεση», κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεπής -μέχρι κεραίας- στήριξη στο να αποκαλείται η FYROM "Δημοκρατία της Μακεδονίας"



 


http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου