Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ηγέτης της κεντροαριστεράς ο Βενιζέλος. Τι άλλο θα δούμε

Τον υπέρ πάντων αγώνα για την επιβίωσή τους, δίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος όπου για πολλούς θα είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Παρά το γεγονός ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ούτε εναλλακτικές ούτε καν αντικαταστάτες του Βενιζέλου, ο πρόεδρος θεωρεί ότι έχει την τελευταία ευκαιρία του για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό.
Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι κινήσεις που κάνει τις τελευταίες ημέρες με βασική την επιστολή στον Φ. Κουβέλη για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Θεωρεία προφανώς ο κ. Βενιζέλος ότι έχει καθαρθεί σε κάποια Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και μπορεί να ηγηθεί μιας προσπάθειας δημιουργίας ενός «αντιπάλου δέους» στην κεντροδεξιά» αλλά και μιας κίνησης να σταματήσει η διαρροή προς τα Αριστερά.
Μετά την επιστολή ο κ. Βενιζέλος θέτει θέμα επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας
μεταξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. «Προτεραιότητα τώρα είναι να επικαιροποιήσουμε, να κάνουμε πιο συγκεκριμένη και θα έλεγα πιο καλά στοχευμένη την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, γιατί έχει αποδειχθεί ότι στην πραγματικότητα άλλη εναλλακτική πρόταση δεν έχει διατυπωθεί, δεν υπάρχει» είπε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στο 1ο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε παράλληλα κριτική προς την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση με την οποία ήρθατε σε επαφή δεν είναι η Κυβέρνηση της ΝΔ, αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει και η ίδια [...] είναι η κυβέρνηση που στηρίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που συγκροτούν τα τρία κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ». «Αυτό είναι ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα, που απαιτεί άλλες πρακτικές, μια άλλη κουλτούρα στην πραγματικότητα για το πώς συνεργαζόμαστε, για το πώς επιλύουμε προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και για το πώς διαμορφώνουμε τη στρατηγική μας» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η επικαιροποίηση της συμφωνίας θα περιέχει και τη ρητή δέσμευση για μη επιβολή άλλων μέτρων. Προσέξτε. Αυτό το ζητά ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τα μέτρα που πληρώνουμε όλοι σήμερα. Κατόπιν εορτής φυσικά αφού τώρα έχουμε πιάσει πάτο. Όχι τον πάτο που έλεγε πριν από ένα – δύο χρόνια ο Βενιζέλος, τον πραγματικό που δείχνει ότι η Ελλάδα έχει διαλυθεί πλήρως.
Δεν είναι κακό για τον κ. Βενιζέλο να ονειρεύεται ρόλους στο μέλλον. Να θέλει να ηγηθεί της κεντροαριστεράς, αν και την ίδια την κεντροαριστερά δεν τη ρώτησε.
Το κακό είναι πως ούτε και σήμερα ο κ. Βενιζέλος δεν έχει πει ούτε μια λέξη για τα εγκληματικά προσωπικά του λάθη. Και νομίζει ότι έτσι ο κόσμος θα ξεχάσει και θα τον στηρίξει στο νέο του εγχείρημα. Ίσως είναι καλύτερα για τη χώρα να βρει άλλους τρόπους να περνά την ώρα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει χώρος για τον ίδιο.
 antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου